17 augustus 2016

Dibevo slaat nieuwe koers in met Dibevo-vakdagen

Amersfoort, augustus 2016 – Dibevo organiseert op 30 en 31 oktober een compleet nieuw evenement: de Dibevo-vakdagen. De brancheorganisatie onderbreekt daarmee een traditie van tientallen jaren waarin jaarlijks een vakbeurs werd gehouden. De Dibevo-vakdagen rusten op drie pijlers: kennisoverdracht, productpresentaties en ‘ontmoeten’ en vinden plaats in een unieke, sfeervolle locatie: de Rijtuigenloods in Amersfoort. De nieuwe aanpak blijkt nu al succesvol: twee maanden voor de start is het evenement vrijwel volgeboekt.

Dibevo-vakdagen

Gericht op de ondernemer

Niet alleen de locatie van de Dibevo-vakdagen is anders, ook de volledige insteek van het evenement wijkt af van de reguliere vakbeurzen. “Bij de Dibevo-Vakbeurs lag het accent alleen maar op brede productpresentatie/verkoop waarbij iedere professional uit de branche welkom was”, legt Dibevo-voorzitter Joost de Jongh uit. “Dat is bij de vakdagen natuurlijk óók wel zo maar daar ligt het accent veel meer op de ondernemer als bezoeker. De bekendmaking van de Dierenspeciaalzaak van het Jaar, het netwerkplein, de lezingen en de specifieke manier van productpresentatie: allemaal gericht op de ondernemer.”

Kennisoverdracht

In weinig sectoren komt zo veel kennis en expertise kijken als in de gezelschapsdierenbranche. Je moet écht een huisdierenspecialist zijn wil je de toekomst van je bedrijf veilig stellen. Maar daarnaast moet je ook nog eens verstand hebben van promotie, klantenbinding, financiën, beveiliging en wat al niet meer. Tel daarbij op dat alles om ons heen in razend tempo verandert en ondernemers weten wat hen te doen staat: zo veel mogelijk bijbenen, bijleren en vooral: zich laten inspireren.

Daarom zet Dibevo tijdens de Dibevo-vakdagen vol in op kennis met een doorlopend programma waarbij er 2, 3 of zelfs 4 lezingen tegelijk plaatsvinden. Zo kunnen bezoekers zelf hun dagprogramma samenstellen met de lezingen waar ze het meeste aan hebben. De lezingen duren maximaal een halfuur en vinden plaats in de oude vintage rijtuigen die nog altijd in de Rijtuigenloods staan. De wagons zien er niet alleen mooi uit, ze nemen de bezoeker ook bijna letterlijk ‘mee op reis’ met een interessant verhaal. Een verhaal dat spoort...

Een volledig overzicht van alle lezingen komt in september beschikbaar.

Productpresentaties

Tijdens de Dibevo-vakdagen presenteren leveranciers hun producten niet in uitgebreide beursstands, maar in compacte presentatie-units. In plaats van een uitgebreide productpresentatie draait het nu meer om de crème de la crème van hun productlijn en het verhaal erachter, maar ook het bedrijf en de mensen die er werken. Een meer persoonlijke benadering dus. Een presentatie-unit zou je kunnen zien als een treincoupé waar de producten van een exposant het onderwerp van gesprek zijn en waar je die producten meteen kunt inkopen. Iedereen heeft immers hetzelfde reisdoel: een gezonde branche en een goede boterham.

Ontmoeten

Centraal in de Rijtuigenloods is een horecapunt met daaromheen statafels en zitjes. Hier kunnen ondernemers in een leuke en gezellige omgeving met elkaar bijpraten. De lezingen zijn daarbij een mooie kapstok voor gesprekken tussen ondernemers die elkaar niet kennen. Het horecapunt is ook de plek voor het grandioze slotakkoord van de Dibevo-vakdagen: op maandag 31 oktober wordt op deze plek bekendgemaakt wie de winnaar is van de populaire verkiezing ‘Dierenspeciaalzaak van het Jaar’.

De Rijtuigenloods

De Rijtuigenloods in Amersfoort stond ooit te boek als de grootste rijtuigenreparatieplaats in Europa. De oude industriële sfeer is volledig bewaard gebleven en intact gelaten. Het invallende daglicht en de authentieke elementen zorgen voor een fantastische beleving. De originele rails die door de locatie lopen, werken nog steeds. De Rijtuigenloods ligt op steenworp afstand van Station Amersfoort en er is voldoende parkeerruimte op het terrein zelf.

Toegangskaarten

Dibevo-leden ontvangen twee gratis toegangskaarten per onderneming. Pas daarna geldt er een toegangsprijs van 35 euro. Daarin zijn twee consumptiebonnen en toegang tot alle lezingen inbegrepen. In totaal vinden er meer dan 30 lezingen plaats waarvan de bezoeker 4 of 5 lezingen per dag kan volgen. De prijsstelling voor aanvullende toegangskaarten voor leden is extra gunstig gemaakt ten opzichte van niet-leden omdat zij de branche en alles wat daarbij hoort, ten volle ondersteunen. Voor niet-leden kost de entree voor de vakdagen € 55, maar uiteraard kunnen zij op elk moment lid worden van Dibevo en alsnog twee gratis toegangskaarten ontvangen. De kaartverkoop start begin september.

Openingstijden

Zondag 30 oktober: 10.00 – 18.00 uur
Maandag 31 oktober: 10.00 – 18.00 uur

Locatie

Rijtuigenloods
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort
Nederland

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Freriks, manager projecten, tel. 033 - 450 6112 of e-mail: vakdagen@dibevo.nl.

Beeldmateriaal bij dit persbericht
Klik op de foto’s voor een hoge resolutie-versie

Visual Dibevo-vakdagen:

Visual Dibevo-vakdagen
 

Foto’s Rijtuigenloods:

Rijtuigenloods Amersfoort

Rijtuigenloods Amersfoort

Rijtuigenloods Amersfoort

Rijtuigenloods Amersfoort

Rijtuigenloods Amersfoort

Rijtuigenloods Amersfoort