19 augustus 2013

Dibevo-Vakbeurs 2013 draait om beleving en klantcontact

Dit jaar draait de beurs om een thema dat zowel de exposanten, de bezoekers als de organisatie zelf uitdaagt om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2013

Ontbijtsessies, belevingsplein en presentaties over de positieflijst

Over krap anderhalve maand gaat de 72ste editie van de Dibevo-Vakbeurs van start. De belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de gezelschapsdierenbranche vindt plaats op 6, 7 en 8 oktober 2013 in de Evenementenhal te Gorinchem. Dit jaar draait de beurs om een thema dat zowel de exposanten, de bezoekers als de organisatie zelf uitdaagt om het beste in zichzelf naar boven te halen.

Verras je klant!

We leven in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is. Het is voor veel bedrijven alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Waar kun je op bezuinigen en wat valt er nog te verbeteren? Vaak blijkt dat er op het gebied van klantgerichtheid nog veel te winnen valt. Investeren in de klant betekent niet alleen een duurzame relatie opbouwen, maar ook oprecht contact maken en de klant meer geven dan hij vraagt. Een attent gebaar kan wonderen doen! Ofwel: verras je klant!

Echt contact = meer omzet

De organisatie wil ondernemers op verschillende manieren laten zien en voelen dat er veel potentie in klantcontact zit. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor inspirerende ontbijtsessies met retailexpert Ad van Beek en Dibevo-beleidsmedewerker Henk van Houwelingen. De ontbijtsessies zullen voor veel ondernemers een eye-opener zijn: écht contact zit ’m vaak in kleine dingen die je in de waan van de dag vaak overslaat. De ontbijtsessies vinden voorafgaand aan de vakbeurs plaats op zondag 6 en dinsdag 8 oktober van 9.00 tot 11.00 uur.

Vermaak in de zaak

Midden op de beursvloer verschijnt dit jaar een ‘belevingsplein’ waar bezoekers met eigen ogen kunnen zien wat de positieve effecten zijn van ‘vermaak in de zaak’. Zo is er een workshop om cadeau’s extra feestelijk in te pakken, een fotograaf die gratis en voor niets ‘de bezoeker en zijn huisdier’ vastlegt, en geeft retailinspirator Marian Bekkers persoonlijk advies over hoe een winkelier klanten kan prikkelen om (meer) te kopen. Verder laat reptielenspecialist Rogier van Rossem zien hoe je met reptielen en amfibieën het belevingsniveau van je winkel verhoogt.

Mag ik dit dier nog wel verkopen?

Dat is een vraag die ondernemers veel stellen sinds het verschijnen van de positieflijst, de lijst van dieren die na 1 januari 2014 nog gehouden mogen worden. Wat voor consequenties heeft deze in juli gepresenteerde lijst voor bedrijven in de gezelschapsdierenbranche? Dibevo-adjunct-secretaris dr. Alex Ploeg zal daar tijdens een drietal presentaties meer duidelijkheid over geven. Deze presentaties starten elke beursdag om 15.00 uur.

Gratis of met korting naar de beurs

De Dibevo-Vakbeurs is – zoals altijd – gratis toegankelijk voor Dibevo-leden. Overige bezoekers kunnen met korting naar de beurs door zich van tevoren te registreren op www.dibevo.nl/entree. Zij betalen dan geen € 27,50 maar slechts € 20 per persoon. Daarbij is parkeren en alle eten en drinken op de cateringpunten inbegrepen. Kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang. Op zondag 6 oktober is kinderopvang aanwezig.

Exposeren tegen kostprijs

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor bedrijven die willen exposeren op de beurs. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen. Uitgebreide informatie en een inschrijvingsformulier is te vinden op de website www.dibevovakbeurs.nl

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dibevo, tel. 033-4550433 of e-mail: vakbeurs@dibevo.nl.

Beeldmateriaal bij dit persbericht

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2013

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs
in jpg en pdf

De Dibevo-Vakbeurs: professioneel én gezellig

De Dibevo-Vakbeurs:
professioneel én gezellig

Bij foto vermelden:
Foto: Norbert Waalboer

Dibevo-Vakbeurs in vogelvlucht

De beursvloer in vogelvluchtperspectief

Bij foto vermelden:
Foto: Norbert Waalboer

Dibevo-vlag voor de Evenementenhal Gorinchem

Evenementenhal Gorinchem en Dibevo-vlag

Bij foto vermelden:
Foto: Norbert Waalboer