11 oktober 2017

Dibevo-Vakbeurs 2017: kwaliteit was het sleutelwoord

Het zit er weer op! De Dibevo-Vakbeurs keerde na 10 jaar weer terug in Rijswijk, toen nog de Evenementenhal, nu de Broodfabriek. Een sfeervolle locatie met een ruime, overzichtelijke indeling en mooi ingerichte stands, zo oordeelden de bezoekers.

Dibevo-Vakbeurs 2017

Het lijkt erop dat de vakbeurs steeds meer een échte VAKbeurs wordt waar geen plaats meer is voor hobbyisten en andere mensen die de bezoekerscijfers opstuwen, maar – eerlijk is eerlijk – eigenlijk niets op zo’n beurs te zoeken hebben. De tijden dat de ondernemer niet alleen zelf de vakbeurs bezocht, maar ook zijn hele familie in zijn kielzog meenam, zijn definitief voorbij. Dat bleek in de praktijk gunstig uit te pakken voor iedereen die op de beurs aanwezig was. Voor bezoekers was er letterlijk en figuurlijk meer ruimte om alles goed te bekijken en ideeën op te doen, en voor exposanten was ieder contact meteen een waardevol contact. Dat bleek wel want de vakbeurs trok 4.087 huisdierenprofessionals naar de Broodfabriek, weliswaar minder dan de vakbeurseditie van 2015, maar er werd zaken gedaan als nooit tevoren. Vooral op zondag stonden ondernemers bijna in de rij om standpersoneel te kunnen spreken.

Gebr. de Boon

Bezoekersenquête

Bezoekers vulden ook dit keer massaal de enquête in die aan het eind van elke beursdag werd uitgestuurd. Er was veel waardering voor de ruime opzet en de inrichting van de stands, de Dibevo-organisatie (dank!) en de ontvangst met koffie en gebak. Bij de vraag ‘Wie verdient er volgens jou een complimentje?’ werden veel exposanten bij naam genoemd. Geheel terecht want veel exposanten hadden flink uitgepakt en er zaten juweeltjes van stands tussen. Twee namen kwamen opvallend vaak bovendrijven: veel complimenten waren gericht aan Gebr. de Boon voor de inrichting van hun immense stand en Jarco voor het prachtig uitgevoerde Meat-concept.

Jarco

Zo lang de vakbeurs bestaat is er kritiek op de beurslocatie en de catering, en deze editie was daarop geen uitzondering. De één rijdt met alle plezier vanuit Zuid-Limburg naar Rijswijk, de ander vindt Utrecht – Rijswijk al onoverkomelijk. De catering kon rekenen op alle type beoordelingen, van grote lof en complimenten tot stevige kritiek. In de meeste gevallen werd die kritiek wel omgebogen naar een positieve ervaring doordat de organisatie geregeld zelf de situatie peilde. Desondanks blijft ‘de catering’ een punt dat bij de volgende editie nóg meer aandacht zal krijgen. Want ook Dibevo vindt dat eten en drinken een belangrijk aspect is van een beursbezoek.

Dibevo-Vakbeurs

Een aantal bezoekers miste de lezingen van vorig jaar. Toch is daar bewust voor gekozen. De Dibevo-Vakbeurs blijft een echte vakbeurs met productpresentaties die eens in de 2 jaar wordt gehouden. In de tussenliggende jaren (waarin andere beurzen als Interzoo en Anido actief zijn) organiseren we een evenement waar de focus meer op kennis ligt. Daarover binnenkort meer!

Best of show-award en winnaars vlogpakket

Bijna 700 bezoekers brachten hun stem uit op ‘het beste product’ van de noviteitengalerij. Twee van hen ontvingen de dagprijs: een vlog-starterspakket ter waarde van 250 euro: Het Natuurhuis in Tegelen en Natasja Kramer van Dierenspeciaalzaak ’t Beertje in Hoorn. Beide winnaars van harte gefeliciteerd! En uiteraard hopen we snel een mooie vlog te zien!

Lex&Max - winnaar noviteitengalerij

Exposant Lex&Max won de ‘Best of show-award’ van de Dibevo-Vakbeurs 2017. Bijna 23% van de stemmers vond het robuuste kattenmeubel het beste of meest innovatieve product in de noviteitengalerij. De runner-up was de Matrix Ultra Led van Van der Basch Trading (19%). Een gedeelde derde plaats was weggelegd voor de hondenvoeding van Farm Food en Happy Dog (18%).

Sfeerimpressie

De sfeer tijdens de vakbeurs was uitstekend en deze foto’s zijn daar het levende bewijs van! Binnenkort volgt er ook een filmimpressie van beide beursdagen. Een compleet verslag van de opvallendste producten op de Dibevo-Vakbeurs lees je in het komende nummer van het Dibevo-Vakblad dat eind deze maand verschijnt.

Alle foto’s: © Norbert Waalboer Fotografie


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Freriks, manager projecten, e-mail: vakbeurs@dibevo.nl.

Beeldmateriaal bij dit persbericht
Foto’s op deze pagina mogen gebruikt worden op voorwaarde dat de fotograaf vermeld wordt. Bij elk beeld graag vermelden: Foto: Norbert Waalboer Fotografie. Op verzoek is ook beeldmateriaal in hoge resolutie verkrijgbaar.