27 juni 2017

Dibevo-Vakbeurs 2017 volledig volgeboekt

Amersfoort, juni 2017 – Het is een unicum in de geschiedenis van de Dibevo-Vakbeurs: drie maanden voor de start is de beursvloer volledig volgeboekt. Toen in maart de inschrijving werd geopend, ontstond er al een ware run op standruimte. Die grote vraag is voor brancheorganisatie Dibevo een overduidelijke bevestiging dat de huisdierenbranche zich in beter vaarwater bevindt en dat zal zich naar verwachting ook vertalen naar de producten en noviteiten die op de beurs te zien zullen zijn.

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs

De belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de huisdierenbranche vindt plaats op 8 en 9 oktober 2017 in de Broodfabriek in Rijswijk.

Twee dagen

Een breuk met de traditie is dat de Dibevo-Vakbeurs 2017 twee dagen duurt in plaats van drie. “De meerwaarde van de derde beursdag is in de loop der jaren teruggelopen”, legt Dibevo-voorzitter Joost de Jongh uit. “Het voordeel van een tweedaags evenement is dat het een behoorlijke kostenbesparing oplevert. Die ‘opbrengst’ hebben we vervolgens ingezet om de entreeprijs zo laag mogelijk te maken. De ticketprijs kan nu absoluut geen belemmering vormen om niet naar Rijswijk af te reizen. Bovendien zijn we op maandag 9 oktober extra lang open, dus er is genoeg tijd beschikbaar om de vakbeurs te bezoeken”, aldus De Jongh.

Noviteitengalerij

Op vorige edities van de Dibevo-Vakbeurs bleek de noviteitengalerij een schot in de roos. Dat concept blijft ook dit jaar onveranderd: elke exposant toont zijn beste of meest innovatieve product. Daardoor zijn bezoekers in één oogopslag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de branche. De bezoekers bepalen welke exposant de ‘best of show-award’, ofwel de prijs voor het beste en/of meest innovatieve product van de Dibevo-Vakbeurs 2017, krijgt uitgereikt. Iedereen kan ter plekke zijn stem uitbrengen. Elke beursdag verloot Dibevo een vlog-starterspakket onder de inzenders. Een leuke, maar ook nuttige prijs: vloggen is dé manier om een bedrijf een gezicht te geven, vertrouwen te kweken, je expertstatus te bendadrukken en online beter zichtbaar te worden. Kortom: dé manier om meer klanten aan te trekken.

Entreeprijzen

Om het beursbezoek extra aantrekkelijk te maken, zijn de entreeprijzen dit jaar lager dan ooit. De toegang tot de Dibevo-Vakbeurs kost 25 euro. Bezoekers die zich vooraf registreren krijgen 7 euro korting op de ticketprijs en betalen dan nog maar 18 euro (€ 14,88 excl. btw). Bedrijven die lid zijn van Dibevo ontvangen eind augustus een ledencode die goed is voor twee gratis toegangskaarten. Voor extra kaarten betalen leden 15 euro (€ 12,40 excl. btw).
Bij de toegangsprijs is catering niet inbegrepen, maar voor elke bezoeker staat bij binnenkomst wel gratis koffie/thee en een gebakje klaar.

Beursthema: Ken je klantkleur

Klanten: we houden van ze, maar een huisdiereigenaar is allang geen trouwe hond meer die als vanzelfsprekend bij een huisdierprofessional koopt of een dienst afneemt. Ondernemers zijn daarom bijna verplicht om zich continu aan te passen aan de soms grillige wensen van hun klanten. De kunst is natuurlijk om in dat veranderende klantgedrag nieuwe kansen te zien. Maar dat kan alleen als ondernemers ‘automagisch’ reageren op de wensen van hun klant.

Eigenlijk moet je als huisdierenspecialist de eigenschappen hebben van een kameleon, het reptiel dat de kleur van zijn huidlaag als vanzelf aanpast aan de kleur van de omgeving. En daarmee komen we als vanzelf uit bij het thema van deze Dibevo-Vakbeurs: ‘Ken je klantkleur’. Als je dat weet, dan weet je ook precies wat er voor nodig is om je klant écht goed te kunnen helpen en mee te deinen met zijn continu veranderende verwachtingspatroon.

Huiskamersfeer

Dibevo stimuleert exposanten om met het beursthema aan de slag te gaan, maar gaat het ook zelf uitdiepen. De brancheorganisatie is aanwezig met een stand die ondernemers moet inspireren om het woord ‘beleving’ anders in te kleuren. De Dibevo-stand is ingericht in huiskamersfeer waarin letterlijk en figuurlijk ruimte is gemaakt voor levende dieren.

Dibevo-voorzitter Joost de Jongh: “Wat ondernemers vaak vergeten is dat je mensen moet laten zíen hoe mooi bijvoorbeeld een aquarium, vogel- of reptielenverblijf oogt in een huiselijke omgeving. Zoiets bedenkt een klant niet: je moet het visualiseren in de sfeer van zijn huiskamer. Hoe dát eruit kan zien, tonen wij in onze stand.”

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Janny Freriks, manager projecten, tel. 033 - 450 6112 of e-mail: vakbeurs@dibevo.nl.

Beeldmateriaal bij dit persbericht

Imagepack met (afzonderlijke) foto’s van de beursvloer.
Klik op de afbeelding om het pakket te downloaden.

Bij elk beeld graag vermelden: Foto: Norbert Waalboer.

Beeldmateriaal voor pers


Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2017 voor drukwerk.
Klik op de afbeelding om het beeldmerk te downloaden.

Beeldmerk Dibevo-vakbeurs 2017


Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2017 voor websites:

Beeldmerk Dibevo-vakbeurs 2017

Beeldmerk met achtergrond
 

Beeldmerk Dibevo-vakbeurs 2017

Beeldmerk met transparante achtergrond


Beeldmerk Dibevo-vakbeurs 2017

Beeldmerk staand.