5 september 2012

Dibevo-Vakbeurs gaat ‘back to basics’

Over een maand gaat de 71ste editie van de Dibevo-Vakbeurs van start. De belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de gezelschapsdierenbranche vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober 2012 in de Evenementenhal te Gorinchem. Dit jaar draait de beurs om een eigentijds thema: back to basics.

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2012

Over een maand gaat de 71ste editie van de Dibevo-Vakbeurs van start. De belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de gezelschapsdierenbranche vindt plaats op 7, 8 en 9 oktober 2012 in de Evenementenhal te Gorinchem. Dit jaar draait de beurs om een eigentijds thema: back to basics.

Beursthema: back to basics

Dibevo merkt dat veel ondernemers in de branche zich dit jaar bezinnen op hun bedrijfsvoering en proberen te duiden wat de grondslag is van hun bedrijf. Je zou kunnen zeggen dat ze innoveren door terug te keren naar hun oorsprong. Terug naar de kern met oog voor de basis van hun bedrijf: het huisdier. Ofwel: back to basics, een thema dat letterlijk terugkomt op de beursvloer.

Activiteiten

De vereniging ‘Kleindier Liefhebbers Nederland’ komt naar de vakbeurs met een keur aan cavia-, duiven- en konijnenrassen. Leden van de kleindiervereniging staan klaar om diervragen van bezoekers te beantwoorden. Ook vinden er doorlopend demonstraties plaats van het Dogfrisbee Demoteam. Leden van deze groep laten op een inzichtelijke manier zien wat de dogfrisbeesport inhoudt. Na afloop van een demonstratie is er de mogelijkheid voor het publiek om samen met hun eigen honden te komen snuffelen. Als er veel kinderen aanwezig zijn, doet het demoteam leuke spelletjes met hen om te kijken of er echte frisbee-helden tussen zitten.

Wie is wie?

Nieuw op de beurs zijn de bezoekersbadges. Bezoekers zijn hierdoor niet alleen herkenbaar voor exposanten, maar ook voor elkaar. Een goede stimulans voor ondernemers om ook onderling ‘het gesprek’ aan te gaan en van elkaar te leren.

Toegangsbewijzen

Toegang tot de beurs kost € 27,50. Ondernemers die zich van tevoren registreren via www.dibevo.nl/entree betalen slechts € 20 per persoon. Daarbij is parkeren en alle eten en drinken op de cateringpunten inbegrepen. Leden van Dibevo ontvangen een uitnodiging waarmee zij twee gratis toegangskaarten kunnen bestellen. Kinderen t/m 14 jaar hebben gratis toegang.

Digitale perskamer

Nieuw dit jaar is de digitale perskamer. Exposanten kunnen persberichten over hun noviteiten of bijzondere producten naar vakbeurs@dibevo.nl sturen. De organisatie plaatst deze vervolgens op het persgedeelte van de vakbeurswebsite. Dit biedt journalisten, maar ook bezoekers de mogelijkheid om zich beter op de vakbeurs voor te bereiden. De digitale perskamer is te vinden op  www.dibevovakbeurs.nl

Exposeren tegen kostprijs

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor bedrijven die willen exposeren op de beurs. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen. Uitgebreide informatie en een inschrijvingsformulier is te vinden op de website www.dibevovakbeurs.nl

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl

 


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dibevo, tel. 033-4550433 of e-mail: vakbeurs@dibevo.nl.

Beeldmateriaal bij dit persbericht

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs 2012

Beeldmerk Dibevo-Vakbeurs
in jpg en pdf

Vakbeurs in vogelvluchtperspectief

De beursvloer in vogelvluchtperspectief

Bij foto vermelden:
Foto: Norbert Waalboer

Dibevo-vlag voor de Evenementenhal Gorinchem

Evenementenhal Gorinchem en Dibevo-vlag

Bij foto vermelden:
Foto: Norbert Waalboer