5 juni 2011

Nieuw: de Dierenpensionwijzer

Brancheorganisatie Dibevo heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor huisdierbezitters: de Dierenpensionwijzer. Via de website dierenpensionwijzer.nl is in een oogopslag te zien welke pensions in een bepaalde periode nog huisdieren kunnen opnemen. Nederland telt op dit moment meer dan 170 Dibevo-dierenpensions.
Kaartje met Dibevo-dierenpensions

Brancheorganisatie Dibevo heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor huisdierbezitters: de Dierenpensionwijzer. In de praktijk blijkt het voor huisdiereigenaren vaak lastig om een betrouwbaar dierenpension te vinden dat nog plaats heeft voor hun huisdier. Dierenpensions worden namelijk steeds populairder en zijn soms al maanden van tevoren volgeboekt.

Via de website dierenpensionwijzer.nl is in een oogopslag te zien welke pensions in een bepaalde periode nog huisdieren kunnen opnemen. Nederland telt op dit moment meer dan 170 Dibevo-dierenpensions. 

Van  dierenpensionlijn naar  Dierenpensionwijzer

De Dierenpensionwijzer vervangt de dierenpensionservicelijn van Dibevo, een  dienst waar  consumenten  telefonisch konden informeren naar een pension dat nog plaats had voor hun huisdier. Deze dienst was echter maar twee uur per dag bereikbaar en kostte een klein bedrag per minuut om de lijn te financieren. Aan die beperking komt nu een einde: de nieuwe Dierenpensionwijzer is altijd ‘open’ en gratis te raadplegen.

“De Dierenpensionwijzer voorkomt dat huisdierbezitters eindeloos veel dierenpensions moeten afbellen”, zegt Dibevo-voorzitter Joost de Jongh. “Het bespaart de consument niet alleen veel tijd, maar hij kan nu ook ’s avonds of in het weekend kijken of er een logeeradres voor zijn huisdier beschikbaar is.”

Betrouwbare logeeradressen

Wie zijn huisdier uit logeren stuurt, wil natuurlijk dat het dier dezelfde zorg en aandacht krijgt als hij thuis gewend is. Bij Dibevo-dierenpensions werken professionals die gespecialiseerd zijn in het verzorgen van huisdieren. Zij weten als geen ander wat een huisdier nodig heeft; vaak nog beter dan het baasje zelf.

Dibevo-dierenpensions zijn verplicht om zich aan de algemene voorwaarden van Dibevo te houden. Bovendien kunnen consumenten altijd terugvallen op de Geschillencommissie Gezelschapsdieren, een objectieve instantie met onafhankelijke en onpartijdige deskundigen.

Persoonlijk contact

Om een logeeradres te boeken, kan de huisdierbezitter na het raadplegen van de Dierenpensionwijzer zelf contact opnemen met het dierenpension van zijn keuze. Elk huisdier of ras heeft namelijk een andere behandeling nodig. In een persoonlijk gesprek kunnen eigenaar en dierenpensionhouder belangrijke informatie uitwisselen; bijvoorbeeld over het gedrag van het dier en de vereiste inentingen.

Over Dibevo

Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl/over-dibevo


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Dibevo, tel. 033-4550433 of e-mail: info@dibevo.nl

Beeldmateriaal bij dit persbericht

Screenshot Dibevo-Dierenpensionwijzer Screenshot van de Dierenpensionwijzer
Nederland telt meer dan 170 dierenpensions

Overzichtskaart
Dibevo-dierenpensions

 

Groeten uit het dierenpension Sfeerbeeld:
Groeten uit het dierenpension