18 juni 2015

Dibevo lanceert Huisdierenspecialist.nl

Brancheorganisatie Dibevo heeft een speciale website gelanceerd voor huisdierbezitters: Huisdierenspecialist.nl. De nieuwe site laat consumenten snel en eenvoudig zoeken naar een van de 1400 huisdierenspecialisten die zijn aangesloten bij de branchevereniging.

Huisdierenspecialist

  • Snel een beschikbaar logeeradres vinden voor huisdieren
  • Gemakkelijk een huisdierenspecialist in de buurt vinden
  • Uitsluitend specialisten aangesloten bij brancheorganisatie Dibevo
  • Overzicht van topbedrijven met het Dierbaar-keurmerk

Amersfoort, juni 2015 – Brancheorganisatie Dibevo heeft een speciale website gelanceerd voor huisdierbezitters: Huisdierenspecialist.nl. De nieuwe site laat consumenten snel en eenvoudig zoeken naar een van de 1400 huisdierenspecialisten die zijn aangesloten bij de branchevereniging. Dat kan een dierenwinkel zijn, dierenpension of trimsalon, maar bijvoorbeeld ook een aquariumspeciaalzaak, hondenuitlaatservice of tuincentrum met een dierenafdeling. De al langer bestaande Dierenpensionwijzer – de beschikbaarheidsdatabase voor pensions – is volledig geïntegreerd in de nieuwe website en heeft een grondige restyling gekregen. Ook kunnen bezoekers meteen zien of een bedrijf over het Dierbaar-branchekeurmerk beschikt. Daarnaast is actuele informatie van het onafhankelijke instituut dat voorlichting geeft over het houden van huisdieren, het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG), geïntegreerd in de website.

Veel kennis voor een goed advies

Dibevo besteedt bijzonder veel aandacht aan het op peil houden van de kennis van aangesloten ondernemingen. Naast het uitgeven van een vakblad organiseert de vereniging jaarlijks vele trainingen, themabijeenkomsten, kennisdagen en workshops én een vakbeurs waar het grootste deel van de branche elkaar treft en ervaringen uitwisselt. Daarnaast moeten dierenspeciaalzaken, dierenpensions en trimsalons die lid zijn van Dibevo zich houden aan de Algemene voorwaarden die de brancheorganisatie heeft opgesteld. Dat betekent dat deze ledengroepen moeten voldoen aan regels rond o.a. aansprakelijkheid, verantwoordelijkheden, retournering en geschillenbeslechting. Daardoor kunnen consumenten altijd terugvallen op de Geschillencommissie Gezelschapsdieren, een objectieve instantie met onafhankelijke en onpartijdige deskundigen.

Huisdierenspecialist

Dierenpensionwijzer: betrouwbare logeeradressen voor huisdieren

Wie zijn huisdier uit logeren stuurt, wil natuurlijk dat het dier dezelfde zorg en aandacht krijgt als hij thuis gewend is. Bij Dibevo-dierenpensions werken échte specialisten die van het verzorgen van huisdieren hun beroep hebben gemaakt. Zij weten als geen ander wat een hond, kat, maar ook vogel, konijn, knaagdier, vis of terrariumdier nodig heeft; vaak nog beter dan het baasje zelf.
Vooral rond de vakantieperioden blijkt het voor huisdiereigenaren vaak lastig om een betrouwbaar dierenpension te vinden dat nog plaats heeft voor hun huisdier. Veel logeeradressen zijn soms al maanden van tevoren volgeboekt. Via de Dierenpensionwijzer is in één oogopslag te zien welke pensions in een bepaalde periode nog huisdieren kunnen opnemen. Nederland telt op dit moment 195 Dibevo-dierenpensions.

Huisdierenspecialist

“De Dierenpensionwijzer voorkomt dat huisdierbezitters eindeloos veel dierenpensions moeten afbellen”, zegt Dibevo-voorzitter Joost de Jongh. “We hebben er expliciet voor gekozen om niet te werken met een boekingssysteem. Vaak leidt dat tot onduidelijkheden tussen pension en huisdierbezitter. Om een logeeradres te boeken, kan de huisdierbezitter na het raadplegen van de Dierenpensionwijzer zelf contact opnemen met het dierenpension van zijn keuze. In een persoonlijk gesprek kunnen eigenaar en dierenpensionhouder belangrijke informatie uitwisselen; bijvoorbeeld over ras en gedrag van het dier en de vereiste inentingen. Elk huisdier of ras heeft nu eenmaal een andere behandeling nodig en vaak wil de eigenaar net even wat meer weten over hoe het er in dat pension aan toegaat.”

Dierbaar: het keurmerk voor de huisdierenbranche

In de zoekresultaten van Huisdierenspecialist.nl is meteen te zien of een bedrijf beschikt over het Dierbaar-keurmerk. Dit keurmerk stelt strenge eisen aan de huisvesting, hygiëne en verzorging van dieren, én de deskundigheid van de ondernemer. Elk jaar ondergaat een gecertificeerd bedrijf een grondige inspectie. Pas op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, ontvangt het bedrijf het Dierbaar-keurmerk voor de duur van één jaar. Huisdierbezitters weten daardoor precies waar ze aan toe zijn en hebben de zekerheid dat hun dier in goede handen is.

Over Dibevo

Huisdierenspecialist.nl is een initiatief van Dibevo, de branchevereniging voor de huisdierensector. De vereniging zet zich in voor een gezonde branche waarin vakkennis en vakbekwaamheid van huisdierprofessionals belangrijke pijlers zijn. Dat zijn immers de mensen die de consument van een goed advies moeten voorzien. Daarnaast maakt Dibevo zich sterk om het welzijn van huisdieren te bevorderen. Dibevo is bijvoorbeeld een van de initiatiefnemers van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG), een organisatie zonder winstoogmerk die objectieve en betrouwbare informatie geeft over het verantwoord aanschaffen en houden van huisdieren. Sommige nieuwsberichten op Huisdierenspecialist leiden daarom rechtstreeks naar de website van het LICG. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl.


NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joost Th. de Jongh, de voorzitter van Dibevo, tel. 033-4550433 of e-mail: info@dibevo.nl.

Hi-res beeldmateriaal bij dit persbericht
Klik op de afbeeldingen voor een hoge-resolutieversie.

Huisdierenspecialist

Huisdierenspecialist

Huisdierenspecialist

Huisdierenspecialist