9 december 2016 | Dossier: Ledennieuws,

Van Os wordt Overbeek

Al enige tijd is Arend Overbeek het gezicht van Dierengroothandel Van Os. Daarom vindt hij dat het tijd wordt om zijn eigen naam aan het bedrijf te verbinden. Per 1 januari 2017 zal Dierengroothandel van Os verder gaan onder de handelsnaam Dierengroothandel Overbeek.

Nieuw logo Dierengroothandel Overbeek

Nieuw bedrijfslogo

Met de naamswijziging krijgt het bedrijf ook een nieuwe uitstraling met een nieuw bedrijfslogo. Verder verandert er niets. Eén ding is zeker: eigenaar Arend Overbeek houdt ook in de toekomst een Dierbare frisse kijk op de verkoop van levende have.

Mini-interview Arend Overbeek

Wat was je hoogtepunt in de tijd dat je het bedrijf runt?
“Het hoogtepunt van ons werk beleven we telkens weer wanneer we bij klanten komen die heel enthousiast reageren wanneer ze onze dieren zien. En ons complimenteren over onze werkwijze.”

Wat is je grootste blunder?
“Onze grootste blunder was toen wij van een nieuwe klant een telefonische bestelling kregen van, naar wij dachten, een klant uit Maarn. Toen wij de desbetreffende klant op route opzochten bleek deze klant in Marum (Groningen) te zitten.”

Wie is je voorbeeld?
“Echt een voorbeeld hebben wij niet. Wij proberen veel te leren van de mensen om ons heen en het beste hiervan op te pikken. Na jarenlange ervaring in deze branche weten we waar wij het over hebben. Ook luisteren wij aandachtig naar de wensen van winkeliers en spelen hier op in. De winkeliers weten wat de wensen van de consument zijn en deze zijn voor ons allemaal belangrijk.”

Jullie dragen sinds 2014 het Dierbaar-keurmerk. Krijgen jullie daar veel reacties op?
“Wij zijn de enige dierengroothandel in Nederland met het Dierbaar-keurmerk. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we op een verantwoorde manier bezig zijn met dieren; het welzijn staat immers voorop. Wij hebben de kennis in huis, goede huisvesting én het juiste vervoer om de dieren naar de ondernemers te vervoeren. We merken dat veel ondernemers erg enthousiast zijn als ze horen dat wij het Dierbaar-keurmerk dragen. Voor velen een extra reden om bij ons hun dieren te kopen. Dierbaar ‘leeft’ bij de ondernemers, want het staat toch voor het vooruitstreven in het welzijn van de dieren.”