25 april 2023 | Dossier: Wet- en regelgeving,

1 mei: nieuwe aanvraagronde STAP-budget

Vanaf 1 mei 10.00 uur kun je weer tot € 1.000,- STAP-budget aanvragen. In de eerste ronde van dit jaar was het STAP-budget binnen drie uur vergeven, zorg er dus voor dat je er snel bij bent.

 


Met het STAP-budget wil de overheid je de mogelijkheid bieden om je kennis voordelig bij te spijkeren. Door een nieuwe stap te zetten en je te ontwikkelen tijdens je loopbaan sta je sterker op de arbeidsmarkt. Daarnaast kan een training, cursus of opleiding ook zorgen voor meer kansen, uitdaging, salaris of plezier in je werk.

Vakbekwaamheid

Wil jij een bewijs van vakbekwaamheid halen voor een bepaalde diergroep? Of je personeel de kans bieden een vakbekwaamheidsdiploma te halen? Bij een aantal opleiders kan je met het STAP-budget tegen extra lage kosten of zelfs kosteloos de opleiding volgen. Kijk op hoewerktnederland.nl om te zien welke opleidingen onder het STAP-budget vallen.

Zo vraag je STAP-budget aan

Wanneer je een cursus of opleiding hebt gekozen uit het scholingsregister doorloop je 4 stappen:

  • Meld je aan bij de opleider. Je krijgt na aanmelding automatisch een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.
  • Ga naar het STAP-portaal, vraag het STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.
  • Na goedkeuring van het UWV wordt het STAP-budget als voorschot uitbetaald aan de opleider.
  • Binnen drie maanden na afloop van de opleiding, cursus of training controleert UWV of de cursus, training of opleiding is afgerond en of aan alle verplichtingen voor de subsidieregeling is voldaan.