3 januari 2019 | Dossier: Klanten, Promotie,

10 video-ideeën voor je bedrijf

Video. Je weet vast dat het de aandacht trekt van je klant. Videoposts op Facebook bijvoorbeeld trekken flink wat meer bekijks dan een fotootje of plaatje, en het aantal views op YouTube is af en toe niet bij te houden. Maar ja, hoe gebruik je video voor jouw bedrijf? Gastblogger Marian Bekkers van retailadviesbureau Kooplust geeft je 10 ideeën.

Video inzetten Op Facebook en andere social media

Video inzetten voor je onderneming kan behoorlijk spannend aanvoelen. Want wie vindt het nu leuk om zichzelf terug te zien op beeld? Laat staan dat er – ondanks je uitgebreide voorbereiding – iets misgaat en je compleet voor paal staat. Herkenbaar hoor, die angst. Ik voelde het zelf bij het maken van de eerste video voor Kooplust, en het is iets wat ik ieder van mijn klanten hoor zeggen wanneer ze overwegen video toe te voegen aan hun marketingstrategie.

Maar ik kan je eerlijk zeggen: het wordt makkelijker. Durf je door die eerste paar ongemakkelijke momenten en keren heen te bijten, dan zal je zien dat het telkens makkelijker gaat. En dat klanten het maar wat leuk vinden om jou op beeld te zien. Blijft wel nog dat andere twijfelpunt over: waar moet je het in hemelsnaam over hebben? Om je daarbij te helpen, geef ik je in deze blog tien ideeën.

Een rondleiding door je bedrijf

Als eerste: maak eens een video waarin je een rondleiding geeft door je bedrijf. Laat zien hoe je bedrijf eruitziet, wat je verkoopt en wat jouw onderneming zo speciaal maakt. Een video die je slechts één keer hoeft te maken, maar jarenlang bruikbaar blijft in je marketing.

Een boodschap voor je klanten

Ander idee: neem eens een video op met een speciale boodschap voor je klanten. Bedank je klanten bijvoorbeeld. Wens hun een fijne vakantie of prettige feestdagen toe. Schakel je hele team in en maak er iets creatiefs van, of houd het klein en deel een persoonlijke boodschap van jezelf in je filmpje. Klanten waarderen zo’n video enorm (zelfs al is ‘ie voor iedereen zichtbaar op Facebook). Een mooie manier dus om te werken aan de band met je klant.

De trends van het seizoen

Nieuw seizoen voor de deur? Neem dan een video op waarin je vertelt over de trends van komend seizoen. Laat zien bij wie die trends passen, hoe de trends toegepast kunnen worden en wat de echte must haves zijn voor je klanten.

Antwoord op een veelgestelde vraag

Stel dat je telkens een vraag terug hoort komen. Misschien gaat het over welk artikel past bij een bepaalde situatie of bepaalde klant. Of over hoe je een product onderhoudt. Maak dan eens een video waarin je antwoord geeft op die veelgestelde vraag. Want er zijn vast en zeker een boel andere (potentiële) klanten die ook met diezelfde vraag rondlopen.

video