26 november 2015 | Dossier:

19e editie van ANIDO in zicht

Anido

Op 21 en 22 februari 2016 in vindt in de Kortrijk Xpo de 19de editie plaats van ANIDO, de tweejaarlijkse Belgische vakbeurs voor de gezelschapsdierenbranche. Volgens de organisatie is de beurs op dit moment al voor 98% volgeboekt en is er veel aandacht voor nieuwigheden en het ondernemerschap in de pet care branche.

36% ‘nieuwelingen’

Op dit moment hebben zich 116 bedrijven aangemeld als exposant. Naast de vertrouwde merken/bedrijven zijn er ook maar liefst 36% ‘nieuwelingen’ met een stand aanwezig (zie exposantenlijst op www.anido.be). Voor de bezoekers betekent dit méér nieuwigheden ontdekken, méér inspiratie, méér informatie en méér contacten, aldus de organisatie.

New@Anido

De wedstrijd rond noviteiten ‘New@Anido’ wordt opnieuw een belangrijke trekpleister. De ANIDO AWARD-stand biedt een overzicht van alle nieuwigheden die exposanten te bieden hebben. Ook dit jaar wordt een tombola-actie gekoppeld aan de New@Anido-wedstrijd. Ieder uur wint een bezoeker een pakket geselecteerde producten.

Trimdemonstraties

De trimdemonstraties met verschillende hondenrassen hebben ondertussen een vaste plek op ANIDO. Daarnaast wordt opnieuw een paviljoen voor gezelschapsdieren ingericht op de beursvloer. Bezoekers kunnen in dit paviljoen de juiste informatie en advies verzamelen voor het aanschaffen van papegaaien, tropische vissen, honden, vogels, reptielen, knaagdieren enz.

Ondernemerschap in de kijker

ANIDO wil ondernemers in de gezelschapsdierenbranche inspireren en hen helpen verder te professionaliseren in hun zaak met o.a ‘expert gesprekken’ op de beursvloer. Dit wordt enerzijds voorzien via vooraf afgenomen interviews met experts die gratis praktische informatie en advies geven over hun vakgebied. Anderzijds worden ook enkele interactieve sessies ter plaatse aangeboden. De organisatie denkt daarbij aan thema’s als e- commerce, beleving creëren in de winkel, social media, marketing, personeelszaken en de winkel van de toekomst. Het definitieve programma staat vanaf januari op www.anido.be.

De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan professionals die werkzaam zijn in de gezelschapsdierenbranche. Zij kunnen zich gratis voorregistreren op www.anido.be. Wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws kan ANIDO via twitter volgen.