17 maart 2015 | Dossier:

20 jaar in het vak, dat is een feestje waard

Patricia 20 jaar in het vak

Op woensdag 25 maart viert Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs dat ze alweer 20 jaar in het vak zit. En dat is een feestje waard natuurlijk.

Hoe het begon

Patricia groeide op tussen de dieren op de boerderij van haar ouders en ging vaak met haar vader mee. Van jongs af aan was ze betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden. Zo leerde ze lammetjes verzorgen die door de moeder waren verstoten. Als het een rammetje was dan werd die verkocht en verdiende Patricia wat zakgeld, als het een ooitje was dan mocht ze het houden en had het jaar erna lammetjes van haar eigen schaap. Toen ze een jaar of 8 was begon ze met het fokken van hangoorkonijntjes en vulde op die manier haar spaarpot aan. En een lange reeks dieren volgden. Van een goudvis, hamster en cavia, tot een kat, hond en pony.

Na de mavo volgde Patricia de opleiding dierenverzorging in Barneveld en combineerde haar opleiding met werken bij Utopia in Gouda. In het begin was ze nog erg verlegen, maar gaandeweg groeide haar zelfvertrouwen. Na zes jaar verhuisde ze mee met de winkel naar Zoetermeer en stond daar nog eens 7,5 jaar in de winkel. In die jaren bij Utopia leerde ze veel van haar collega’s en volgde verschillende vervolgopleidingen zoals dieren genees- en bestrijdingsmiddelen, management en voedingscursussen.

Eigen winkel

In 2008 was de tijd rijp voor een eigen winkel en startte Patricia ’t Dierenparadijs aan de Dorpsstraat in Zoetermeer. De klanten wisten haar winkel al snel te vinden en gestaag bouwde Patricia haar winkel uit naar de huidige omvang. De afgelopen tijd wist ze meerdere malen de vakbladen en lokale pers te halen met haar onderscheidende acties en uitbreidingen in haar winkel. De chihuahua-race, teckel dag, entingsdagen waren stuk voor stuk een groot succes. Maar ook een eigen lijn afscheidskistjes voor dieren, inpandige dierenartspraktijk en trimsalon bleken een welgemikt schot in de roos.

Patricia ontving al de prijs voor leukste en gezelligste winkel van Zoetermeer en werd onlangs genomineerd bij de verkiezing ‘Beste Dierenwinkel van Nederland’. Toch blijft de onderneemster in hart en nieren er bescheiden onder. “Het succes wordt bepaald door mijn klanten. Samen met mijn collega’s willen we dat zij elk bezoek aan onze winkel als een feestje ervaren. We vormen een hecht team dat klaar staat voor elkaar en onze klanten en vieren dit jubileum graag met elkaar.”

Op woensdagavond 25 maart is er een speciale koopavond voor klanten met 20% korting op het hele assortiment en een hapje en een drankje.

Foto: Strix Varia Woord & Beeld