28 juni 2018 | Dossier: Bedrijfsvoering

4 redenen waarom je omzet niet groeit [blog]

Jouw wens: je omzet verhogen. Maar ondanks dat je er megahard aan werkt, lukt het niet. Hoe komt dat? Nou, het zou zomaar eens aan een van de volgende 4 redenen kunnen liggen.

Focus op de juiste dingen

In deze blog geen tips over op wélk onderdeel binnen je bedrijf je je zou moeten richten. Wel deel ik met je hóé je je op groei zou moeten richten. Want zelfs al kies je het juiste onderdeel om je op te richten, je werkwijze om die groei te realiseren is minimaal net zo belangrijk. Laten we daarom snel die 4 redenen waarom je groei blokkeert, doornemen.

Geen focus

De eerste reden: je focust je niet. Je bent met 20 dingen tegelijk bezig, waardoor er niets echt van de grond komt. De achterliggende oorzaak kan divers zijn. Misschien weet je niet waar je je als eerste op moet richten, of vind je het lastig om jezelf een bepaalde structuur op te leggen. Wat het ook is: het blokkeert je in je groei. Want door je je op te veel dingen tegelijk te richten, verlies je tijd (je bent tenslotte constant aan het switchen tussen verschillende projecten) en blijft resultaat op ieder van die onderdelen uit.

De oplossing? Kies één project. Gooi de rest even in de prullenbak. Ga pas verder met het tweede project wanneer je dat eerste hebt afgerond. En weet je niet wat te kiezen? Laat dan iemand met een objectieve blik je helpen om de juiste keuze te maken.