26 oktober 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Vobra viert 90-jarig bestaan

In 1932 richtte Piet van Krieken Vobra op, destijds als producent van voedingen voor landbouwhuisdieren. Van Krieken was een van de eersten die de nieuwe wetenschappelijke inzichten toepaste op zijn voedingen. In 1963 nam Piets zoon Gerard van Krieken het bedrijf over, dat hij voortzette onder de naam Vobra (Voederfabriek Oost-BRAbant).

Vobra 90 jaar
V.l.n.r.: Jo van Krieken, Gerard van Krieken en Edwin Roelands

Vanaf 1975 ligt de focus op het produceren van honden- en kattenvoeders. Vobra kan met trots zeggen dat ze al drie generaties bezig is met het produceren van voedingen met een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Sinds 2022 heeft Vobra Special Petfoods een nieuwe fabriek in Veghel. De bouw van deze nieuwe fabriek was een bijzondere mijlpaal voor het familiebedrijf.

Jubileumweekend

Het weekend van 17 en 18 september stond volledig in het teken van het 90-jarig bestaan van Vobra. Dit jubileum werd gevierd door een kijkje in de keuken te geven aan zakelijke relaties, werknemers en hun familie, met als afsluiter een open dag voor alle geïnteresseerden.

Vobra Special Petfoods had verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo was er een foodplein waar de gasten konden genieten van een hapje en een drankje, en entertainment en rondleidingen door de fabriek en het kantoor. Vobra had ook aan de kinderen gedacht. Zij konden een speurtocht volgen, knutselen en zich laten schminken.