19 oktober 2022 | Dossier: Kennisdagen, Ledenvoordeel,

Dibevo-ledenbijeenkomst & ALV: een heel speciale avond

Lid van Dibevo? Dan nodigen we jou graag uit voor de (fysieke!) Dibevo-ledenbijeenkomst & ALV op dinsdagavond 29 november 2022. Het wordt een heel speciale avond met bijzondere gasten.

Algemene ledenvergadering

We starten de avond (of eigenlijk namiddag) met een gezellig dinerbuffet. Meteen daarna zetten we een aantal leden in het zonnetje die 25, 60 en zelfs 70 jaar lid zijn van Dibevo. De ALV zelf houden we kort en bondig om alle tijd en ruimte te geven aan drie bijzondere sprekers die we nu aan je voorstellen!

Bekijk hier de vergaderstukken van de ALV

Jacco Vonhof en de visie van een glazenwasser

‘De visie van een glazenwasser’, zo luidde de titel van de Economielezing die Jacco Vonhof vorig jaar uitsprak. Vonhof startte zijn carrière als glazenwasser, maar als voorzitter van MKB-Nederland voelt hij zich nog steeds een glazenwasser. Zoals hij vroeger op zijn ladder stond en naar binnen keek bij de kantoren waarvan hij de ramen waste, zo kijkt hij nu naar Den Haag. Hoog op zijn ladder kijkt hij naar het comfort van de mensen die binnen zitten. Zelf is hij de enige die op dat moment het risico voelt. De enige die voelt wat er gebeurt als hij van die ladder valt.

Jacco Vonhof

Jacco Vonhof weet als geen ander met welke problemen ondernemers kampen en wat de overheid en politici kunnen bijdragen om die te verhelpen. Tijdens de Dibevo-ledenbijeenkomst bespreekt Vonhof de uitdagingen waar MKB'ers vandaag de dag tegenaan lopen. Daarbij richt hij de aandacht ook op de gevolgen voor onze branche. Er is extra tijd ingeruimd om vragen te stellen, dus maak er gebruik van!

Leer denken als een hacker

Wouter van Dongen

Veel ondernemers wanen zich veilig tegen internetcriminaliteit. Maar is dat wel terecht? Wouter van Dongen is een ervaren securityspecialist/ ethisch hacker met ruim 15 jaar ervaring in IT-security en webdevelopment. In zijn lezing geeft hij een inspirerend kijkje in de keuken van een hacker. Hoe denkt hij, hoe gaat hij te werk en waar let hij op als hij wil inbreken? En nog veel belangrijker: wat zijn de gevaren voor jouw bedrijf?

Wouter is een enthousiast spreker die zijn verhaal doorspekt met anekdotes en interessante feitjes. Geloof ons: na het horen van zijn verhaal wil jij je bedrijf dezelfde dag nog veiliger maken.

De eerste stappen naar digitale veiligheid

Ron Vermeulen

Als je eenmaal overtuigd bent dat er meer gevaar dreigt bij de digitale voordeur dan de fysieke voordeur van je bedrijf, dan rijst meteen de vraag: hoe maak je je bedrijf digitaal veiliger en wanneer weet je of je op de goede weg bent? Om snel de juiste stappen te zetten, kun je je kosteloos aanmelden voor Samen Digitaal Veilig, een platform dat je helpt om jouw bedrijf te beschermen tegen internetcriminelen.

Ron Vermeulen van het IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) legt uit hoe je eenvoudig met het platform aan de slag kunt om jezelf en je medewerkers op te leiden in digitale veiligheid.

Programma

17.00 uurInloop en ontvangst
17.30 uurDinerbuffet met na afloop de huldiging jubilarissen
18.30 uurLezing Jacco Vonhof + vragenronde
19.15 uurStart Algemene Ledenvergadering
19.30 uurKoffie/theepauze
19.45 uurLezing ‘Leer denken als een hacker’
20.10 uurLezing ‘De eerste stappen naar digitale veiligheid’
20.30 uurAfsluitende borrel

Locatie

Van der Valk Hotel Leusden-Amersfoort
Philipsstraat 18
3833 LC Leusden