25 september 2024 | Dossier: Evenementen, Personeel,

92% van werknemers vindt leren op het werk heel belangrijk

Geloof het of niet, maar we zitten op dit moment midden in de ‘Week van het Werkgeluk’. Nu kun je daar bepaalde gedachtes bij hebben, maar uit onderzoek van TNO blijkt dat werknemers die de kans krijgen om te leren op het werk, bijna twee keer vaker tevreden zijn met hun baan. Ze voelen zich dan meer betrokken bij het bedrijf en dat heeft weer een positieve invloed op de energie en het werkplezier, of – vooruit – werkgeluk. Het ministerie van SZW is nu een campagne gestart om van leren op het werk een vaste gewoonte te maken. Met de Quickscan Leercultuur krijgen ondernemers tips en handvatten voor de ontwikkeling van een leercultuur binnen hun bedrijf.

Quickscan Leercultuur

In de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS (2023) zijn enkele aspecten van werkgeluk onderzocht. Bijvoorbeeld bevlogenheid, verbondenheid en werktevredenheid. Meer dan de helft van de werknemers (51%) in de handel voelt zich bevlogen in hun werk en 64% voelt zich verbonden met het bedrijf waarvoor men werkt. 

Ondernemers kunnen het werkgeluk verder vergroten door leren te stimuleren, want maar liefst 92% van de Nederlandse werknemers vindt leren op het werk (heel) belangrijk.

Vernieuwend blijven

Linda Koopmans, onderzoeker bij TNO: “Een sterke leercultuur zorgt ervoor dat medewerkers groeien en inzetbaar blijven. Dit helpt jouw organisatie doelen te bereiken en vernieuwend te blijven. Zo kun je beter omgaan met veranderingen en ben je klaar voor de toekomst. Leren op het werk kan al door kleine, laagdrempelige momenten. Als ondernemer kun je bijdragen aan het werkgeluk van werknemers door te zorgen voor meer leermomenten.”

Leermomenten op Dibevo University

Eén leermoment krijg je alvast in je schoot geworpen. Kom samen met je medewerkers naar Dibevo University, een leerzame dag vol inspiratie, verrassingen en humor. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geluk en positieve emoties ervoor zorgen dat we meer openstaan voor nieuwe ervaringen. En dat onze hersenen letterlijk beter werken wanneer we ons goed voelen, wat ons creatiever en productiever maakt.

Boek je ticket nu het nog kan! Op dibevo-university.nl vind je alle info. 

University