1 oktober 2024 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo-webinar voor leveranciers: NVWA en Greenwashing

Welke rechten en plichten heb je als leverancier als de NVWA onverwachts bij je op de stoep staat? En waar moet je op letten bij het gebruik van duurzaamheidsclaims? Dit en (nog veel) meer komt aan bod in het webinar ‘NVWA & Greenwashing’ dat Dibevo organiseert in samenwerking met Maverick Advocaten.

Greenwashing

Tijdens het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat te doen bij de constatering van een (mogelijk) onveilig product?
  • Verplichte recall door de NVWA: meewerken of niet?
  • Wat moet je (niet) doen bij een inval van de NVWA?
  • Do’s en dont’s bij het gebruik van duurzaamheidsclaims.

Daarnaast is er genoeg ruimte om andere NVWA-gerelateerde vragen te bespreken waar je in je bedrijf tegenaan loopt. Het is handig als je die vragen vast invult in het aanmeldformulier, dan kan Maverick Advocaten ervoor zorgen dat ze in de presentatie worden meegenomen. Natuurlijk kun je tijdens het webinar zelf ook je vragen stellen.

Cyriel Ruers

Over de sprekers

Het webinar wordt gegeven door Cyriel Ruers en Judith Jansen van Maverick Advocaten, een gespecialiseerd kantoor dat zich richt op (EU) mededingingsrecht, consumentenrecht en levensmiddelenrecht, en toezicht door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de NVWA.

Judith Jansen

Maverick Advocaten adviseert veel bedrijven in de agri- en foodsector over onderwerpen zoals duurzaamheid, recalls, dierenwelzijn, voedselveiligheid en etikettering. Ook vertegenwoordigt Maverick regelmatig bedrijven in geschillen met toezichthouders zoals de NVWA en ACM.

Voor wie?

Het webinar is specifiek gericht op leveranciers in de huisdierenbranche: groothandels, fabrikanten en distributeurs. 

Wanneer?

Het webinar vindt plaats op dinsdag 5 november van 14.00 uur tot ca. 15.30 uur.