15 februari 2017 | Dossier: Ledennieuws

Andy’s Dierensuper Maarssenbroek wordt uitgever

Dat een dierenspeciaalzaak méér is dan alleen dieren en benodigdheden verkopen, dat weet iedereen zo langzamerhand wel, maar Carina de Graaf van Andy’s Dierensuper doet daar nóg een schepje bovenop met het uitgeven van boeken. Inmiddels ligt het eerste boek in de winkel: De Hondenvechter.

Boek De Hondenvechter

Schrijfster Eveline Wijngaard was al geen onbekende voor De Graaf. De auteur schreef al langer pakkende en realistische hondenverhalen op de website van Andy’s Dierensuper. Volgens Carina de Graaf is Wijngaard als geen ander in staat een verhaal te vertellen vanuit het standpunt van de hond.

Wijngaards liefde voor de powerbreeds en haar ervaring met deze honden heeft uiteindelijk geleid tot het aangrijpende boek De Hondenvechter. Een boek dat niet deze prachtige hond maar juist de verschrikkelijke mensen achter het vechten met honden aan de kaak stelt. Carina: “Al bij de eerste pagina’s vond ik dat meer mensen dit boek moesten lezen. Het maakt je bewust van een wereld waarvan veel mensen geen weet hebben dat hij bestaat.”

Uitgeven in eigen beheer

Aanvankelijk wilde De Graaf het boek ‘gewoon’ in de winkel verkopen, maar dat zou niet rendabel zijn omdat de schrijver de boeken per stuk liet drukken. Toen bleek dat publicatie via een reguliere uitgeverij ook niet haalbaar was, besloot De Graaf het boek in eigen beheer uit te geven. Carina: “Ik heb het boek laten drukken en in september zijn we het gaan verkopen. Dit gebeurt nu grotendeels via onze webshop en via Bol.com maar ook andere winkels kunnen het boek inkopen. Mochten dierenspeciaalzaken daar interesse in hebben, dan kunnen ze contact met mij opnemen.”

Inmiddels is Eveline Wijngaard bezig met deel 2 van De hondenvechter. Carina: “Dat boek willen we in april lanceren en de kans is groot dat er nog een deel 3 komt.”

Meer weten over het boek? Kijk dan op www.dehondenvechter.nl