17 februari 2016

Anido 2016: focus op noviteiten, sfeer en ondernemerschap

Anido

Op 21 en 22 februari is het weer tijd voor de Anido. Volgens de organisatie is de tweejaarlijkse Belgische vakbeurs wederom groter dan vorige edities. Het beursaanbod omvat 127 exposanten uit 11 landen waarvan 46% nieuwkomers.

New@Anido wedstrijd

Dé traditionele trekpleister op de beursvloer wordt ongetwijfeld opnieuw de stand met noviteiten van de exposanten. Deze ‘New@Anido’-stand geeft een duidelijk overzicht van de nieuwste producten van de exposanten (producten zijn maximum 6 maanden op de Belgische markt). De bezoeker krijgt dit jaar 46 producten te zien en bepaalt via stemming op zondag welke exposanten een award verdienen in de twee categorieën ‘voeding’ en ‘accessoires en verzorgingsproducten’. Gezien het succes tijdens de vorige editie, wordt dit jaar opnieuw een bezoekersactie gekoppeld aan de New@Anido wedstrijd. Elk uur krijgt een geregistreerde bezoeker een pakket geselecteerde noviteiten die hij/zij mag afhalen op de stand van de desbetreffende exposant.

Ondernemerschap in de kijker

Anido wil ondernemers in de huisdierenbranche inspireren en hen helpen verder te professionaliseren in hun zaak met o.a ‘expertgesprekken’ op de beursvloer. Dit wordt enerzijds voorzien via vooraf afgenomen interviews van experts die gratis praktische informatie en advies geven over hun vakgebied. Anderzijds worden ook enkele interactieve sessies ter plaatse aangeboden onder de vorm van een groepspresentatie of zituren voor eerder ‘persoonlijk’ advies. Een overzicht van thema’s & experts vind je op de Anido-website.

Trimdemonstraties & huisdierenpaviljoen

Verder is er een paviljoen waar de bezoeker correcte informatie en advies kan inwinnen voor het aanschaffen van papegaaien, vissen, vogels, knaagdieren, konijen, pluimvee, reptielen enz., en verzorgt K2 Groomers Academy opnieuw dagelijks trimdemonstraties. Voor alle bezoekers zijn er gratis drankjes en hapjes in de wandelgangen beschikbaar, en is er een photobooth voor een originele selfie of een leuke groepsfoto met alle medewerkers van de winkel.

De toegang tot ANIDO is voorbehouden aan vakmensen uit de pet care branche via gratis voorregistratie op www.anido.be