4 augustus 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Animal’s Faith gaat met verbouwing terug naar de oorsprong

Na een grondige verbouwing opende dierengedrags- en verzorgingscentrum Animal's Faith op 10 juli de deuren van zijn gloednieuwe dierenpension. Met de verbouwing wilde Animal’s Faith terugkeren naar de opzet waarmee het pension ooit begon: een huiselijke sfeer met veel individuele aandacht voor iedere hond.

Animal’s Faith - verbouwd dierenpension

“De afgelopen jaren groeide het aantal pensiondieren gestaag, maar we merkten dat het grotere aantal dieren niet per se een goede invloed had op het welzijn en de gemoedstoestand van onze logees”, vertelt eigenaar Liz Wolting. “We zijn een gedragsgestuurd pension en dan staat rust en ontspanning voorop.

We zijn van standaard kennels overgestapt op goed geïsoleerde woonkamers, waarin de honden maximaal met zijn drieën bij elkaar zitten. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de honden veel rust krijgen, écht een vakantiegevoel ervaren, veel kunnen leren en ontspannen weer naar huis gaan.”

Animal’s Faith pension

Drie modules

Huisdiereigenaren kunnen bij Animal’s Faith kiezen uit 3 verschillende modules: Comfort, Deluxe en Training. “Honden in de Comfortmodule mogen al lekker spelen op onze speelvelden, maar daarnaast wordt er ook 45 minuten per dag met ze gewandeld”, legt Liz uit. “Op die manier komen ze dagelijks in nieuwe omgevingen, waardoor ze fijn mentaal worden uitgedaagd en zo nieuwe dingen kunnen leren. Met honden in de Deluxe-module wordt in totaal 2 uur per dag gewandeld en daarbij krijgen een wasbeurt in onze trimsalon voordat ze naar huis gaan.”

De Trainingsmodule is bedoeld voor honden die wel wat extra hulp kunnen gebruiken op gedragsmatig vlak, bijvoorbeeld omdat ze uitvallen aan de lijn of omdat ze andere honden of mensen spannend vinden. Voor deze honden maken de verzorgers van Animal’s Faith een trainingsprogramma op maat waarmee ze dan aan de slag gaan als de baasjes op vakantie zijn.

Liz: “Hoewel wij door de coronacrisis niet zo groots konden uitpakken als we eigenlijk hadden gewild, zijn wij ontzettend blij dat wij dit mooie moment toch nog met een voor ons belangrijke groep mensen hebben kunnen vieren.”