Op 25 mei is het AVG D-Day. Vanaf die datum móet je bedrijf voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming, of kortweg de AVG. Wie er niet aan voldoet, kan hoge boetes krijgen. Heb jij alles al geregeld?
AVG-vouchers: zo lang de voorraad strekt
Als je nog niets aan de AVG hebt gedaan, moet je echt haast maken. Of je nu wilt of niet: je móét voldoen aan de AVG en dat is niet alleen lastig, maar het kan je ook dagen werk kosten. Tenzij je het AVG-programma gebruikt. In dat geval ben je binnen een dag AVG-proof.
Het AVG-programma kost normaal 250 euro voor bedrijven zonder personeel en 500 euro voor bedrijven met 1 tot 10 medewerkers. Heb je nog meer medewerkers, dan stijgt de prijs naar 1.000 euro en meer. Via een overeenkomst met de Stichting AVG betalen leden van Dibevo nog maar 45 euro. Dat wil zeggen: zo lang de voorraad strekt. Op is in dit geval echt op.
Hardnekkig misverstand: ‘AVG geldt niet voor mij’
We vangen links en rechts geluiden op dat de AVG niet op kleine bedrijven van toepassing zou zijn. Dat is niet zo! Iedere organisatie in Nederland moet ermee aan de slag, er zijn geen uitzonderingen. Ook als er bijvoorbeeld geen klantengegevens worden opgeslagen of nieuwsbrieven worden gestuurd, is er de plicht dit in kaart te brengen en te noteren. Iedere organisatie moet bovendien aangeven op welke wijze met persoonsgegevens wordt omgegaan in de privacyverklaring, te publiceren op de website. Het AVG-programma doorloopt al deze zaken systematisch. Wie weinig gegevens opslaat en verwerkt is snel klaar met zijn of haar AVG-verklaring.
Invulworkshops: AVG klaar in 3 uur
Als je weinig tijd wilt of kunt besteden aan het doorlopen van het AVG-programma, zijn er invulworkshops. Onder leiding van experts komen alle onderdelen van het AVG-programma aan de orde.
Komende maanden (ook na 25 mei) is het mogelijk een workshop te volgen. De ervaring leert dat nieuwe bijeenkomsten snel zijn volgeboekt. Kijk voor een overzicht op versterking.nl/avg-invulsessie.