6 augustus 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Beaphar maakt feestje van 250 miljoenste vlooienband

Op 29 juli was het zover… In aanwezigheid van eigenaren Henk en Daan Aa rolde de 250.000.000e Beaphar vlooienband uit de machine. Zoals het past bij een familiebedrijf, vierde Beaphar deze mijlpaal samen met alle medewerkers met gebak. Maar ook de koper van deze 250 miljoenste vlooienband deelt mee in de feestvreugde.

Henk en Daan Aa van Beaphar

Gouden TicketDaan en Henk verstopten samen een Gouden Ticket in de 250-miljoenste verpakking. Degene die het Gouden Ticket vindt, wint een elektrische bakfiets t.w.v. €2.382,95 die geschikt is om de hond overal mee naartoe te nemen.

“Vlooienbanden maken al bijna 40 jaar deel uit van Beaphar”, zegt Daan Aa, “en één van onze belangrijkste productontwikkelingen.” Het is fantastisch om zo’n enorme mijlpaal te hebben bereikt. Het is een bewijs van het harde werk van mijn Beaphar-collega's, nu en in het verleden.”

Schetsen in het vliegtuig

Beaphar produceerde zijn eerste vlooienband in 1983. Henk Aa (Daans vader) zag het product voor het eerst tijdens een reis naar het buitenland. Hij zag onmiddellijk het potentieel, wetende dat dit iets was dat Beaphar in eigen huis zou kunnen produceren.

Henk en het technische team schetsten ontwerpen tijdens de reis in het vliegtuig naar huis en ontwikkelden daarna de eerste productielijn voor Beaphar-vlooienbanden. In die beginperiode werden gespen met de hand aangebracht, maar dankzij technologische vooruitgang is het proces nu volledig geautomatiseerd.