17 maart 2016 | Dossier: Promotie

Bekendmaking Dierenspeciaalzaak van het Jaar tijdens Dibevo-vakdagen

Logo Dierenspeciaalzaak van het jaar

Dibevo wordt een van de partners van de verkiezing Dieren­speciaalzaak van het Jaar. Tijdens de Dibevo-vakdagen, die 30 en 31 oktober plaatsvinden, wordt bekendgemaakt welk bedrijf zich de nieuwe Dierenspeciaal­zaak van het Jaar mag noemen.

Verdere professionalisering

De verkiezing Dierenspeciaalzaak van het Jaar werd 8 jaar geleden opgestart door Stichting Animal Event. Later kwamen daar HAS Hogeschool en Groenhorst Barneveld bij als partners. In al die jaren is aan de doelstelling (het bevorderen van goed ondernemerschap in de dierensector) niet gesleuteld. Dit jaar wordt, samen met Dibevo, verdere professionalisering van de verkiezing mogelijk gemaakt en het bereik vergroot.

Ander tijdpad

De verkiezing nieuwe stijl bewandelt een ander tijdpad dan voorheen: de verkiezing start medio maart en eindigt eind oktober. In die periode zijn er twee belangrijke momenten.

  • Allereerst een bijeenkomst op Animal Event (6, 7 en 8 mei) voor alle aangemelde dierenspeciaalzaken. Tijdens deze brancheborrel worden de winkels bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de Dieren­speciaalzaak van het Jaar. In de maanden erna zijn er mystery-visits, jury-overleggen en jurybezoeken.
     
  • De feestelijke afsluiting en bekendmaking van de winnaar. Die vindt plaats tijdens de Dibevo-vakdagen op 30 en 31 oktober.

Terug naar één categorie

Een andere belangrijke verandering ten opzichte van de voorgaande editie: dit jaar gaat de verkiezing weer terug naar één categorie. Met andere woorden: alle dierenspeciaalzaken in Nederland kunnen deelnemen, ongeacht grootte van verkoopvloeroppervlak.

De winnaar

Behalve eeuwige roem onvangt de Dieren­speciaalzaak van het Jaar 2016 een cheque van € 2.500,–  die vrij te besteden is. En uiteraard kan de winnaar rekenen op extra promotie, zoals een interview in het Dibevo-Vakblad.

Aanmelden?

Iedereen die zich wil aanmelden kan dat doen via www.dszvanhetjaar.nl. Ook klanten of toeleveranciers kunnen een dierenspeciaalzaak aanmelden. Omdat vorige jaren veel mensen het nieuws rondom de verkiezing volgden via social media, blijft ook de Facebookpagina bestaan.

Aanmelden en meer info