5 oktober 2022 | Dossier: Wet- en regelgeving,

Belangrijk bericht als je online diergeneesmiddelen verkoopt

Verkoop je diergeneesmiddelen via een webshop? In dat geval moet je je aanmelden voor het Register internethandel diergeneesmiddelen. Ook moet je op iedere webpagina waar je een diergeneesmiddel te koop aanbiedt, het logo ‘internethandel diergeneesmiddelen’ plaatsen. Deze eisen komen sinds 28 januari 2022 voort uit artikel 104 van de Verordening diergeneesmiddelen.

Verordening Diergeneesmiddelen

Op grond van deze verordening is internethandel in diergeneesmiddelen alleen mogelijk voor niet-voorschriftplichtige diergeneesmiddelen, de zogenaamde receptvrije middelen.

Landen kunnen zelf kiezen om hierop een uitzondering te maken. In Nederland geldt dat houders van een DR-vergunning URA-diergeneesmiddelen (Uitsluitend op Recept Afleveren) vanuit zowel een winkelruimte als een webshop mogen aanbieden. De URA-geneesmiddelen mogen niet aan het buitenland worden verkocht via de webshop, omdat in het buitenland immers andere nationale wetten en regels kunnen gelden.

Dit moet op je webshop staan

Diergeneesmiddelen

Verkoop je diergeneesmiddelen via een webshop? Of wil je een webshop opzetten? Dan moet dit op je webshop staan:

Je mag dit logo op je website plaatsen, nadat je je hiervoor hebt aangemeld bij het Bureau Diergeneesmiddelen. Lees meer bij Internethandel diergeneesmiddelen.

Heb je nog vragen over internethandel in diergeneesmiddelen? Neem contact op met het Bureau Diergeneesmiddelen via het contactformulier internethandel diergeneesmiddelen.