19 november 2013

Bijna de helft afrekeningen servicekosten onjuist

Dibevo-tip: controleer de eindafrekening van uw servicekosten

Vastgoedspecialist Retail Property Management heeft berekend dat 48% van de gecontroleerde afrekeningen van de servicekosten onjuist zijn. Klopt úw afrekening eigenlijk wel?

Servicekosten

Wanneer u een bedrijfspand huurt, zorgt de verhuurder voor het onderhoud van het pand en voert hij eventuele kleine reparaties uit. Deze klussen verrekent de verhuurder aan u door in de vorm van servicekosten. Het is belangrijk dat u weet waarvoor u betaalt. Daarom is de verhuurder verplicht om elk jaar een overzicht van de servicekosten te sturen met daarbij een eindafrekening.

Uit onderzoek blijkt echter dat 48% van de gecontroleerde afrekeningen van de servicekosten onjuist zijn. Detailhandel Nederland zal zich daarom de komende jaren inzetten op het verkrijgen van meer transparantie, standaardisatie en samenwerking van winkeliers bij servicekosten. Dibevo neemt hier ook aan deel. Het eerste onderzoek start bij Alexandrium Rotterdam.

Voorschotbedrag

Controleer goed uw eindafrekening voordat u akkoord gaat met het te betalen termijnbedrag. Heeft u geen servicekostenoverzicht ontvangen? Wijs uw verhuurder hier dan op. Zolang u geen overzicht ontvangt, hoeft u geen verhoging van het voorschot te betalen. Ook mag het voorschotbedrag niet tussentijds worden verhoogd.