20 december 2011

Laat u niet oplichten

Handtekening spookfactuur

In tijden van (kerst)drukte is er soms minder aandacht voor papierwerk. Toch is het vooral nu oppassen geblazen: elke dag duikt er wel een nieuwe ‘factuur’ op die bij nader inzien een slinkse poging blijkt om u vele honderden euro’s te ontfutselen. Helaas zetten nog steeds veel ondernemers in goed vertrouwen hun handtekening op dergelijke spookfacturen. Zodra ze de valkuil opmerken, is het leed al geschied.

Strijd aangaan

Het goede nieuws is dat er langzaam maar zeker een kentering lijkt te komen in dit soort fraudezaken. Nederlandse rechters vellen steeds vaker een vonnis in het voordeel van de gedupeerde. Door deze jurispredentie is Dibevo nog beter in staat om leden te helpen die het slachtoffer zijn van acquisitiefraude. Dus ook al heeft u getekend: neem zo snel mogelijk contact op met Dibevo.

Blijf alert

We herhalen het nog maar eens: zet nergens uw handtekening voordat u precies weet wat de financiële consequenties hiervan zijn. Laat u niet onder druk zetten om wat dan ook te tekenen – zeker niet onder werktijd. En blijf vooral ook de fraudealerts op Fraudehelpdesk volgen om op de hoogte te blijven van de spookfacturen die elke week stelselmatig blijven opduiken.

De belangrijkste fraudealerts verschijnen ook op de twitterpagina van Dibevo.