5 januari 2017 | Dossier: Veiligheid,

Brand verwoest pand groothandel Dick Rood

Bij groothandel Dick Rood eindigde het jaar met slecht nieuws. Op 30 december legde een felle brand de bedrijfspanden volledig in de as. De brand ontstond bij de buren en sloeg over op de panden van Dick Rood. Er waren geen gewonden, maar er is niets over van de panden, machines en voertuigen.

Brand verwoest panden Dick Rood

Direct na de brand maakte het team van Dick Rood een noodplan. Met de hulp van vrienden, familie, leveranciers, lokale bedrijven en het personeel is het bedrijf sinds 5 januari weer operationeel en klaar voor de distributie, een knappe prestatie.

50% van bedrijven komt brand niet te boven

Groothandel Dick Rood draait dus weer na de brand, maar wist je dat 50% van de bedrijven een grote brand – ook al is de volledige schade uitgekeerd – niet meer te boven komt? Dibevo probeert ondernemers al jaren extra bewust te maken van het belang van brandpreventie. Uit recente cijfers blijkt dat jaarlijks 90 tot 100 bedrijven te maken krijgen met een brand die meer dan € 1 miljoen schade veroorzaakt. De totale schadelast van bedrijfsbranden ligt tussen de 350 tot 450 miljoen euro per jaar.

Wil je weten of al je bedrijfsrisico’s zijn gedekt? Bijvoorbeeld bij brand, waterschade, cybercrime, vandalisme of wanneer een van je klanten je voor iets aansprakelijk stelt? Meld je dan aan voor de vrijblijvende Risicoscan van Dibevo Risk. Voor Dibevo-leden is de Risicoscan (ter waarde van 500 euro) geheel gratis.

Meer info over de Risicoscan