8 juli 2014

Op zoek naar een werknemer met kennis, focus, ervaring en ambitie?

Campagne Open voor 50-plus

Veel (levens)ervaring en kennis, vaak meer focus dan jonge mensen, ambitieus en zeer gemotiveerd. Allemaal redenen waarom 50-plussers interessant kunnen zijn voor werkgevers. In dat licht is het vreemd dat het aantal oudere werkzoekenden met een WW-uitkering nog altijd stijgt. Op dit moment hebben ruim 188.000 50-plussers een werkloosheidsuitkering, bijna een kwart meer dan een jaar geleden. UWV verwacht dat dit aantal dit jaar en volgend jaar ondanks de aantrekkende economie nog verder zal toenemen.

Open voor kansen, open voor 50-plus

Dat is de reden dat UWV en MKB-Nederland gezamenlijk campagne gaan voeren om de kansen op een baan voor oudere werkzoekenden te vergroten. De organisaties vragen werkgevers om 50-plussers uit te nodigen voor netwerk- en sollicitatiegesprekken. De campagne ‘Open voor kansen, open voor 50-plus’ is afgelopen week gestart op radio en internet en met bijeenkomsten in het land.

‘Veel werkzoekende 50-plussers staan lang langs de kant omdat ze gewoonweg de kans niet krijgen om zichzelf te presenteren in een gesprek’, aldus Bruno Bruins, voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV. ‘Jarenlange ervaring en kennis blijft zo ongebruikt. Met de campagne vragen we werkgevers juist open te staan voor deze werknemers. Onze boodschap aan werkgevers luidt: ‘De juiste man of vrouw op de juiste plek; dat kan heel goed een 50-plusser zijn’.

Actiesite

Wil jij ook laten weten dat je ‘Open staat voor 50-plus’? Bezoek dan de speciaal ingerichte actiesite en geef aan dat je bij een vacature ook een 50-plusser meeneemt in de procedure of een netwerkgesprek wil voeren met een 50-plusser. Op deze website kun je ook lezen wat de financiële voordelen zijn van het aannemen van een 50-plusser.