28 januari 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Camping Kennels in Soest te koop

‘Helaas is het dierenhotel in Soest tot nader bericht gesloten’ staat er op de website van Camping Kennels. Dat zijn berichten waar wij bij Dibevo niet blij van worden, maar dat geldt in veelvoud voor de ondernemer die zo’n bericht online moet zetten. Mirjam Riecker, eigenaresse van Camping Kennels is er behoorlijk kapot van.

Camping Kennels stopt

“Het is ontzettend balen”, zegt ze. “Ik heb tien jaar gestreden voor dit bedrijf. Het is echt een uniek pension op een prachtige locatie aan de rand van de bossen. We hebben al onze vergunningen op orde, er mogen hier 230 honden en 90 katten verblijven en er ligt een kant-en-klare vergunning voor nieuwbouw.” Mirjam hoopt van harte dat haar bedrijf verkocht wordt en doorgaat als dierenpension.

Ze vertelt: “Daar zijn momenteel wel belangstellenden voor, die zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken maar er is nog niets concreet. Ook zijn er mensen die Camping Kennels willen kopen om de hele boel plat te gooien. Ze willen huizen bouwen op deze prachtige plek maar dat wil ik liever niet, dat zou ik echt heel erg vinden.”

In november vorig jaar besloot Mirjam haar bedrijf van de hand te doen. “Dat was natuurlijk zuur, nu alle vergunningen er waren, maar het is nu eenmaal zo dat een verbouwing enorm veel energie kost. Na alle strijd van de afgelopen jaren tegen de gemeente en een buurman, mijn eigen leeftijd en mijn ouder wordende moeder die mij steeds meer nodig heeft, houdt het op. Hoewel het nog steeds pijn doet ben ik toch ook wel weer blij dat de kogel nu door de kerk is. De periode van zoeken, piekeren en twijfelen is moeilijker dan de tijd erna. Ik kan me nu gaan richten op de toekomst.”