23 maart 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Cartoonist tekent Amsterdamse huisdieren bij opening Pets Place-winkel

Pets Place vierde op 20 maart op feestelijke wijze de opening van zijn nieuwste 600 m2 grote dierenwinkel aan de Pijnackerstraat in Amsterdam. Bij de ‘openingspawty’ konden baasjes persoonlijke dierportretten laten maken door een cartoonist en hun trouwe viervoeters konden deelnemen aan een mandzitwedstrijd en een puzzelparcours.

Er was een heus ‘breinplein’ voor honden, met schuifpuzzels en denkspelletjes, een idee van Leonieke Hultzer, bedrijfsleider van de nieuwe vestiging in de Pijp. “Dierenspeeltjes met een intellectuele uitdaging zijn momenteel zeer in trek, zowel bij honden en katten als bij knaagdieren en vogels”, vertelt Leonieke. "Ik vind het belangrijk om daar als dierenspeciaalzaak op in te spelen en aandacht aan te geven.”

Liefde vereeuwigen

Illustrator en cartoonist Meinder Buynink was zaterdagmiddag aanwezig om dieren te portretteren. Baasjes konden een foto van hun huisdier meebrengen en ontvingen vervolgens iets unieks om thuis aan de muur te hangen. Buynink, zelf een groot dierenliefhebber: “Een foto van je huisdier hebben de meeste mensen wel en is niet meer zo speciaal. Maar een tekening is dat wel. Op deze manier kunnen baasjes hun liefde voor hun beestje vereeuwigen met een leuke tekening.”