23 maart 2022 | Dossier: Bedrijfsvoering, Wet- en regelgeving,

Aanbod voor een nieuw pinapparaat? Let op!

In aanvulling op ons eerdere bericht willen we je graag extra waarschuwen voor het volgende. We horen berichten dat bedrijven een voorstel ontvangen van hun huidige pinleverancier waarbij je moet reageren om niet automatisch akkoord te gaan. Als je niet binnen twee maanden reageert, veronderstelt de pinleverancier dat je akkoord bent met het aanbod.

Deze zogeheten 'negatieve optie' vindt Dibevo geen nette manier van zaken doen, maar is wettelijk niet verboden. Check dus even of jij zo'n brief hebt ontvangen van jouw pinleverancier, want voor je het weet zit je ergens aan vast. 

Heb je een voorstel gekregen en staat er in de brief dat de pinleverancier ervan uitgaat dat je bij uitblijven van een rectie akkoord gaat met het voorstel? Dan moet je een reactie sturen op de brief waarin duidelijk omschreven is omschreven dat: 

  • jij niet akkoord gaat met het voorstel;
  • je nog even wil wachten om de verschillende aanbiedingen te vergelijken;
  • jij op het voorstel terugkomt.

Je hebt gelukkig nog even de tijd, mits je niet per ongeluk in de negatieve optie stapt zoals hierboven beschreven. Vanaf 2023 worden er geen Maestro en V-Pay passen meer uitgegeven, dus eind 2022 moet de omwisseling zijn afgerond. Zoals het er nu uitziet is in het tweede kwartaal van 2022 alle software ontwikkeld en kan deze worden geïmplementeerd. We hebben vernomen dat Rabobank in het tweede kwartaal van dit jaar start met het versturen van een aanbod als verwerker van pinbetalingen. ING start in maart en ABN AMRO in april. Dus wanneer je het rond de zomer regelt ben je nog steeds mooi op tijd.

Wil je zelf alvast op onderzoek uit? Via www.checkout.nl kun je kijken welke oplossing bij jou past.