23 maart 2022 | Dossier: Marktinformatie,

Huisdieren zorgen voor positiviteit en beweging

Het hebben van een hond of kat heeft een sterke positieve invloed op het leven van Nederlanders. Maar liefst acht op de tien (83%) Nederlanders met een hond of kat geeft aan dat het huisdier een positieve invloed heeft op het levensgeluk in het algemeen. Dit blijkt uit onderzoek dat Beeztees heeft laten uitvoeren door onderzoeksbureau Markteffect. De uitkomsten zijn geen verrassing: ook het grote huisdierenonderzoek van Dibevo en en NVG laat zien dat huisdieren goed zijn voor de mentale of fysieke gezondheid van mensen en bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid.

Onderzoek Beeztees

Honden en katten hebben met name invloed op het humeur (71%) en het sociale welzijn (68%) van hun baasjes, zo blijkt uit het Beeztees-onderzoek. Tijdens de coronapandemie hebben de dieren gezorgd voor meer sociale contacten. Zo vertelden respondenten: “Door corona zag ik minder familie en vrienden, maar dankzij de hond had ik toch aanspraak op straat” en “Mijn huisdier laat mij nooit in de steek, hij is lief en aanhankelijk. En er is altijd iemand blij als ik thuiskom!”

Fitter met je hond

Naast de positieve invloed op het levensgeluk zorgen honden ook voor een fitter Nederland; zo geeft bijna de helft van de respondenten (49%) aan dat het hebben van een huisdier zorgt voor meer lichamelijke beweging. Ook de uitgaven aan producten voor gezondheid en uitlaten zijn tot 18% gestegen volgens hondenbaasjes.