27 mei 2016 | Dossier: Ledennieuws

Collegialiteit en oprechte interesse tijdens Dierenpension-themamiddag

...

Woensdag 25 mei vond de Dierenpension-themamiddag plaats. Dit keer waren de leden dierenpensionhouders te gast bij Dierenhotel Pocahondas in Naarden. De dag ademde collegialiteit, oprechte interesse en gezelligheid uit. Eigenaresse Rita de Vos voelde zich erg vereerd dat dit jaar de dierenpensionhouders bij een van haar dierenpensions kwamen kijken.

Kraamzorgplanning

Dierenhotel Pocahondas heeft drie vestigingen: Naarden, Abbenes en Amsterdam. Je zag de aanwezige ondernemers denken: hoe doet die Rita de Vos dat toch? Tijdens haar rondleiding legde De Vos meteen uit hoe de vork in de steel zit. Elke vestiging heeft een locatiemanager die verantwoordelijk is voor het dagelijkse reilen en zeilen. Er ligt een overdrachtsformulier klaar als de ene manager het overneemt van de ander. Om 7.50 uur start de werkdag. Deze tijd is bewust gekozen, zodat de medewerkers de tijd hebben om de werkdag door te spreken. Zo weet iedereen hoe het met de honden, katten en andere dieren gaat én wat er die dag van hen verwacht wordt. De pauzes benutten de medewerkers niet alleen om hun brood te eten, maar ook om de voortgang van het werk te bespreken. Zo blijft er zo min mogelijk werk liggen.

Als blijkt dat er te weinig medewerkers op één locatie aanwezig zijn, dan springen de medewerkers van een andere locatie bij. Dit vergt een strakke planning, maar ook flexibele medewerkers. De Vos: “Vorig jaar zomer had ik 128 medewerkers op de loonlijst staan. Het is even een geregel, maar ik heb het voordeel dat ik uit de kraamzorgplanning kom. Als er iets niet te plannen is, dan zijn het baby’s. De kraamzorgplanning heb ik omgebouwd tot een werkbare planning voor mijn dierenpensions. En dat werkt!”

Eén bonk enthousiasme

Dat het eigenaresse Rita de Vos niet is komen aanwaaien, is al eerder beschreven in het Dibevo-Vakblad. Toch bruist de onderneemster van energie en blijft ze enthousiast. “Elke dag kijk ik naar iets dat goed gaat,” aldus De Vos.