24 mei 2016 | Dossier: Ledennieuws,

ECOstyle opent energiezuinig bedrijfspand in Oosterwolde

ECOstyle-pand

Na bijna 50 jaar te zijn gehuisvest in Appelscha is het familiebedrijf ECOstyle onlangs verhuisd naar het Ecomunitypark in Oosterwolde. Qua afstand niet een hele grote stap, maar op het gebied van gebouwen, ruimte, biodiversiteit en duurzaamheid een wereld van verschil. Op 20 mei vond de officiële opening plaats.

ECOstyle-filosofie

Het magazijn won pas nog de internationale BREEAM Award in Londen, de prijs voor het meest duurzame gebouw in Europa in de categorie Industry. Naast alle mogelijke duurzame technieken in het pand is ook de buitenkant ingericht op het aantrekken van biodiversiteit en het opgaan in de omgeving. De nieuwbouw van ECOstyle is kortom het visitekaartje van alles waar het bedrijf naar eigen zeggen voor staat en in gelooft; het versterken van de kringloop, de kracht van de natuur, ecologie en biodiversiteit. En natuurlijk ook voor duurzaamheid, zorg voor elkaar en zorgvuldig omgaan met het milieu.

Magazijn ECOstyle

Visionair

Joost de Jongh feliciteert Huub Rohof met het nieuwe pand.“De wijzen komen ook uit het Noorden”, zei Dibevo-voorzitter De Jongh bij de opening. “Het is héél visionair dat de oprichtersfamilie Zwart van ECOstyle al in 1967 voorzag dat de toekomst zou liggen bij zorgvuldig omgaan met het milieu en de natuur.”

De Dibevo-voorzitter gaf deze reactie op onder meer de toespraak van pater familias Anne Jan Zwart. Zwart vertelde over toen al de ontwikkeling van zo veel mogelijk natuurvriendelijke bestrijdings- en gewasbeschermingsmiddelen én het gebruikmaken van de in de bodem aanwezige bacteriën. De aanwezige bacteriën niet bestrijden maar juist activeren, omdat de natuur zelf zo veel zuiverende kracht in zich bergt. “Diezelfde lijn is ook gevolgd bij het ontwikkelen van voeding en andere producten voor honden, katten en hobbydieren”, vertelde Huub Rohof. Hij is bij ECOstyle verantwoordelijk voor deze productgroep.

Op de foto: Joost de Jongh feliciteert Huub Rohof met het prachtige gebouw.