3 september 2013

Criminaliteit komt niet alleen van buiten

Criminaliteit in en buiten uw bedrijf - Week van de Veiligheid

Stel: u merkt bij toeval dat uw trouwe medewerkster uw klantenbestand naar het e-mailadres van haar vriend heeft gemaild. Het zal toch niet waar zijn, denkt u, want die vriend werkt bij de concurrent. Wat doet u? Spreekt u de medewerker hier meteen op aan of kijkt u de kat uit de boom?

Criminaliteit binnen uw bedrijf

U neemt medewerkers aan, biedt ze werk en betaalt hun salaris. Er is vaak sprake van een vertrouwensband. Toch komt het weleens voor dat een medewerker pennen of een schrijfblok meeneemt of nog erger geld uit de kassa haalt. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Omdat dit onderwerp vaak lastig is om bij uw medewerkers aan te kaarten hebben het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en MKB Nederland het 'Dilemmaspel' ontworpen. Het dilemmaspel behandelt verschillende vormen van interne criminaliteit. Door de dilemma's met uw medewerkers te bespreken kunt u samen afspraken maken over wat wel en wat niet is toegestaan in uw bedrijf.

Criminaliteit van buitenaf

Zodra de ‘donkere dagen’ weer in zicht komen, slaan inbrekers en overvallers vaker hun slag. Heeft u alle veiligheidsmaatregelen getroffen om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te houden? Of bent er nog niet helemaal uit? Doe dan direct de Veilig Ondernemen Scan. In 5 minuten heeft u een beeld van de veiligheidsrisico's in het bedrijf en de maatregelen die u hiertegen kunt nemen.