3 december 2012

Voordeel voor Dibevo-leden: korting op zorgverzekering

Betaal minder premie vor uw zorgverzekering

Het is weer december: tijd om over uw zorgverzekering na te denken. In 2013 gaat er namelijk best veel veranderen. Het lijkt erop dat deze veranderingen definitief zijn, maar het valt niet uit te sluiten dat het kabinet nog aanpassingen aankondigt.

Zorgverzekering in 2013

Wat verandert er precies in 2013 en hoe zit het met het eigen risico? Hoeveel korting kunt u als Dibevo-lid krijgen? En geldt die korting dan ook voor uw medewerkers? Lees snel verder voor de antwoorden + een aantal handige tips.

Verhoging eigen risico

Het eigen risico gaat in 2013 van € 220 naar € 350. Dit betekent dat u de eerste € 350 aan zorgkosten zelf moet betalen. Hierbij geldt een uitzondering voor de kosten van huisartsenzorg, kraamzorg en verloskunde. Deze zorgkosten vallen dus niet onder het eigen risico.

Hogere zorgtoeslag voor lage inkomens

Heeft u (of uw medewerker) een laag inkomen? Dan krijgt u compensatie voor de verhoging van het eigen risico. U heeft dan recht op een hogere zorgtoeslag.

Huishoudens met een inkomen tot en met het wettelijk minimumloon krijgen de verhoging helemaal terug. Huishoudens met een inkomen boven het wettelijk minimumloon ontvangen minder zorgtoeslag en dus minder compensatie.

Wat gaat er veranderen?

In de verzekeringspolissen van 2013 kunt u de volgende aanpassingen verwachten.

  • Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals de rollator, wandelstok, looprek en krukken, verdwijnen uit de basisverzekering.
  • Vanaf 1 januari 2013 krijgt u 3 uur dieetadvies per jaar vergoed.
  • Per 1 januari 2013 vergoeden verzekeraars weer de kosten voor het stoppen met roken-programma.
  • De vergoeding van IVF-behandelingen verandert.
  • Fluoridebehandeling voor kinderen jonger dan 6 jaar valt nu ook onder de vergoedingen.
  • Geriatrische revalidatiezorg en tijdelijke uitleen verpleegartikelen maken met ingang van 2013 onderdeel uit van het basispakket. Ook de tijdelijke uitleen van verpleegartikelen valt met ingang van 2013 onder de ZVW in plaats van de AWBZ.
  • Vanaf 2013 komt er een eigen bijdrage van 25% bij de aanschaf van gehoortoestellen.

Onafhankelijk advies: Kiesbeter.nl

Wat voor u nu de beste zorgverzekering? Dat is een hele persoonlijke keuze: wat vindt u belangrijk om te verzekeren en welke onderdelen zijn voor u niet van toepassing? Als hulpmiddel bij uw keuze adviseren wij u www.kiesbeter.nl te raadplegen. Deze site, gemaakt in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maakt een vergelijking van alle aanbieders van zorgverzekeringen en geeft een onafhankelijk advies.

Aantrekkelijke korting via Dibevo Risk

Aanbieders waar wij goede ervaringen mee hebben zijn Avero Achmea, OHRA, VGZ, ONVZ en Stad Holland. Dibevo-leden krijgen bij deze aanbieders korting op de premie. Ook uw werknemers kunnen van deze korting gebruikmaken. We kunnen ons voorstellen dat u een vergelijking wilt maken tussen uw huidige pakket en de aanbiedingen van Dibevo Risk. Dat kan op de vergelijkingswebsite van VSP Risk.

Direct naar de premievergelijker

Op dit moment is het nog niet mogelijk om Stad Holland in de vergelijking op te nemen. Valt uw keuze op Stad Holland en wilt u gebruik maken van de korting? Vraag uw verzekering dan rechtstreeks aan via de website van Stad Holland.

Vragen? Meer informatie?

Neem dan contact op met Dibevo Risk. Ziet u hier geen contactinformatie? Log dan eerst in als Dibevo-lid.