6 april 2020 | Dossier: Kennisdagen,

Dibevo University 2020 gaat niet door

Het tweejaarlijkse Dibevo University dat op 27 en 28 september zou plaatsvinden, gaat definitief niet door. Dibevo heeft hiertoe besloten omdat het zeer onzeker is of zowel de samenleving als de branche zich tegen die tijd heeft genormaliseerd. Met die onzekerheid is het nauwelijks mogelijk om tot een verantwoorde exploitatie van het evenement te komen.

Beeldmerk Dibevo University

De data lagen vast, de plannen stonden in de steigers en de sprekers waren gekozen, maar gelukkig hadden we de locatie nog niet definitief vastgelegd. Eind maart moesten we een beslissing nemen: laten we Dibevo University doorgaan of niet? Naast de onzekerheid over de economische situatie, is het ook in september nog maar de vraag of evenementen doorgang mogen vinden.

Daarnaast speelt nog een andere factor een rol: stel dat de samenleving weer langzaam normaal wordt, voelt iedereen zich dan veilig genoeg om naar een evenement te gaan waar ook nog honderden tot duizenden andere bezoekers rondlopen? Wat is de stand van zaken tegen die tijd? Het is op dit moment vrijwel onmogelijk te voorspellen.

Dit alles bij elkaar genomen, hebben we besloten om het evenement niet door te laten gaan. Uiteraard houden we je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.