01 juni 2016 | Dossier: Personeel

Dibevo ZorgPortaal: geen gedoe meer met verzuim

Wist jij dit? Officieel mag je als werkgever niet aan je zieke werknemer vragen wat hij of zij mankeert. Tegelijkertijd ben je als werkgever wettelijk verplicht om er alles aan te doen een werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te helpen. Hoe krom kan het zijn!

Dibevo ZorgPortaal - complete ontzorging op gebied van verzuim

Door dit soort regels voelen veel werkgevers zich machteloos. Ze hebben weinig grip op verzuimend personeel. Terwijl de kosten snel hoog oplopen en de hoeveelheid administratie flink toeneemt. Met name wanneer een werknemer langdurig uit de roulatie is.

“Ongelofelijk hoeveel regels en wetten er de laatste jaren zijn bijgekomen voor werkgevers met personeel”, zegt Joost de Jongh, voorzitter van Dibevo. “Je ziet gewoon door de bomen het bos niet meer. Leden kloppen dan ook regelmatig bij ons aan met vragen. Vooral als er zieken zijn. En dat snappen wij heel goed.”

Speciaal voor Dibevo-leden

Dibevo heeft samen met Dibevo Risk gewerkt aan een oplossing om leden volledig te ontzorgen op het gebied van verzuim. Die oplossing hebben we het Dibevo ZorgPortaal genoemd.

Het Dibevo ZorgPortaal biedt dekking voor de loondoorbetalingsverplichting, je krijgt ondersteuning van een arbodienst en alle administratieve rompslomp rondom de WGA wordt je uit handen genomen. Ofwel: een oplossing vanaf de eerste tot de laatste ziektedag. En dat tegen een gegarandeerd lagere premie dan je huidige verzekering.

“Ik ben zeer tevreden over het pakket dat het ZorgPortaal aanbiedt”, zegt De Jongh. “Het pakket heeft veel voordelen en sluit goed aan op de wensen van onze leden. Houd de berichtgeving hierover in de gaten want ik voorspel dat het Dibevo ZorgPortaal voor veel ondernemers heel interessant is.”

1 juli beschikbaar

Op dit moment werken we achter de schermen aan de laatste puntjes op de ‘i’. De verwachting is dat het Dibevo ZorgPortaal op 1 juli 2016 beschikbaar komt. Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met Dibevo Risk, (030) 2848619 of risk@dibevo.nl