01 juni 2016 | Dossier: Ledennieuws

Purina lanceert reisbureau voor honden

Purina heeft een heuse travel pop-up store geopend voor avontuurlijke honden én hun bazen. De opening van het hondenreisbureau werd verricht door acteur en reispresentator Sebastiaan Labrie en zijn hond Boef.

Purina hondenreisbureau

Baas en viervoeter kunnen bij het reisbureau terecht voor trips die een welkome afwisseling vormen op de vertrouwde uitlaatroutes. Zo is er bijvoorbeeld de avontuurlijke duik in Nederland, de spannende hike in Duitsland of de mountainbiketocht in België, voor de hond die graag kilometers maakt. Alle trips en reistijden zijn volledig afgestemd op baas & hond. Naast het boeken van spannende avonturen met de hond is er ook informatie beschikbaar voor mensen die hondlief wel mee op reis nemen.

Meeste honden drie keer per dag uitgelaten

Nederlandse hondenbezitters laten hun hond meestal uit in een vertrouwde omgeving. Een kwart van de honden maakt zijn dagelijkse wandeling op straat, en bijna hetzelfde aantal rent in een park in de buurt rond. Slechts 17% van de hondenbezitters laat hun hond dagelijks op het strand of in het bos uit. Dit blijkt uit onderzoek van Nestlé Purina Petcare, uitgevoerd onder ruim 1.000 hondenbezitters.

Purina hondenreisbureau

Het merendeel (85%) van de Nederlandse honden wordt tenminste drie keer per dag uitgelaten. Hiervan gaat driekwart van de hondenbezitters naar dezelfde uitlaatplek. Ook de vakantie brengt hier weinig verandering in, dit komt mede door een te lange reistijd (36%) en doordat de hond niet is toegestaan op de accommodatie (20%).

De AdVENTuROS Travel pop-up store aan de Kerkstraat 5a in Hilversum is geopend van 1 juni t/m 30 juni. Meer info is te vinden op de website van het hondenreisbureau.

Purina hondenreisbureau