25 februari 2014

Pocahondas neemt Dierenpension Naarden over

Dierenpension Naarden

Twee weken geleden leek een sluiting van het failliete Dierenpension Naarden nog onafwendbaar, maar de deuren zijn alweer geopend. Sinds dit weekend staan er nieuwe eigenaren aan het roer: Rita en Kees de Vos van Dierenhotel Pocahondas.

Faillissement

Begin februari meldde Dierenpension Naarden op zijn website dat het faillissement was aangevraagd. Klanten reageerden ontzet op de Facebookpagina. “Reden voor het faillissement is niet de crisis of terugloop in omzet,” schreef eigenaar Marianne Schmal op de website van het dierenpension.

Dierenpension Naarden was al jaren verwikkeld in een juridische strijd met de verhuurder/vorige eigenaar over een marktconforme huurprijs en afwikkeling van de overname. Deze kosten en noodzakelijke investeringen waren volgens Schmal niet meer op te brengen en maakte de continuïteit van Dierenpension Naarden op deze of andere locatie onmogelijk.

Nieuwe start

Vanaf zaterdag 22 februari zijn alle bedrijfsactiviteiten voortgezet onder de vlag van Pocahondas. Volgens de nieuwe eigenaar Rita de Vos zal het huidige, en dus voor de klant vertrouwde personeel hun baan kunnen behouden.

“Wij zijn blij dat de continuering zo goed is afgewikkeld en hebben enorm veel zin om de door Marianne en het team ingezette kwaliteit van zorg aan de huisdieren te mogen voortzetten”, zo laat De Vos in een e-mail weten. Pocahondas zet de bestaande werkwijze voort, maar zoekt ook de breedte op: naast honden en katten zijn vanaf nu ook konijnen, knaagdieren en andere gehokte huisdieren van harte welkom.

De overname van Dierenpension Naarden brengt het aantal Pocahondas-locaties op 3. Het dierenhotel heeft ook vestigingen in Amsterdam en Leimuiden.