2 mei 2018 | Dossier: Kennisdagen, Ledenvoordeel,

Dierenpensionthemamiddag bij Dierenhotel ’t Gooi in Eemnes

Op woensdagmiddag 20  juni organiseert Dibevo weer een inspirerende en gezellige themamiddag voor Dibevo-leden met een dierenpension. Een prima gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen en bij te praten met vakgenoten. Dit jaar zijn we te gast bij Dierenhotel ’t Gooi in Eemnes.

Dierenhotel ’t Gooi in Eemnes

Natuurlijk zal eigenaar Bas Hanegraaf een rondleiding verzorgen door het dierenhotel, maar we halen ook even het net op rond wat er speelt in dierenpensionland. Daarna zal gedragstherapeut Eline Teygeler een lezing geven over hondengedrag.

Upgrade je kennis over hondengedrag

Met welke (honden)emoties heb je te maken bij het houden van honden? Het beheersen van emoties is een belangrijke vaardigheid voor hond, eigenaar én pensionhouder. Wat is zelfbeheersing/impulscontrole precies en kun je dat een hond leren?

In de lezing bespreekt gedragstherapeut Eline Teygeler nieuwe inzichten over socialisatie, het effect van de zorg van de moeder op het gedrag van de pup, en de genetische basis van (probleem)gedrag bij de hond. Verder gaat de lezing over sociale vaardigheden die een hond nodig heeft, de vaardigheden die hij kan leren en de kracht en beperking van de genetische aanleg.

Eline TeygelerOver de spreker

Eline Teygeler is gediplomeerd en ervaren gedragstherapeut voor honden, katten en konijnen. Ze is docent diergedrag bij verschillende opleidingsinstituten en geeft nascholingen aan o.a. dierenartsen en politie. Daarnaast is ze mede-eigenaar van de franchiseorganisatie Tinley Gedragstherapie voor Dieren.

Programma

12.30 - 13.15 uur Ontvangst met lunch
13.15 - 13.45 uur Welkomstwoord van Dibevo-voorzitter Joost de Jongh en Dierenhotel ’t Gooi
13.45 - 14.45 uur Bezichtiging dierenhotel
14.45 - 15.00 uur Korte koffie/theepauze
15.00 - 16.00 uur Lezing door Eline Teygeler
16.00 - 17.00 uur Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Locatie

Goyergracht Zuid 15
3755 MX Eemnes
www.dierenhotel.net
(Als bestemming int toetsen in navigatiesysteem: Rijksweg 9, Eemnes)