05 november 2019 | Dossier: Ledennieuws

Dierenspeciaalzaak Het Westen uit Delft bestaat 1 jaar

‘1 jaar?’, horen we je denken. Dierenspeciaalzaak Het Westen uit Delft bestaat toch al veel langer? Dat klopt. De winkel bestaat 40 jaar, maar sinds vorig jaar november hebben de nieuwe eigenaren Noor Veenhoven en Anje de Boer de zaak overgenomen. En daar zijn ze nog steeds erg blij mee.

Dsz Het Westen Delft bestaat 1 jaar

“Het eerste jaar is gevlogen!”, vertelt Noor enthousiast. “Vorig jaar was ik net afgestudeerd Dierverzorger en nu ben ik alweer een jaar de trotse eigenaar van een prachtige winkel. In het begin was het wel heel spannend. De ‘oude’ ondernemers waren geliefd en hun dierenspeciaalzaak bekend in de stad Delft. Dan is het altijd maar de vraag hoe klanten op ons, als jonge ondernemers, reageren. We mogen wel zeggen dat we in een warm bad terecht zijn gekomen. Sommige klanten komen hier zelfs al dertig jaar.”

Voordat de jonge ondernemers ‘hun’ winkel opende, hebben ze eerst een pui geplaatst, zodat de deuren altijd open kunnen blijven staan. Ook hebben ze het assortiment naar hun eigen hand gezet. “Door onze ervaring met onze eigen dieren kunnen we klanten nog beter adviseren. En dat wordt gewaardeerd.”

Toekomst

De toekomst zien de ondernemers rooskleurig in. “Er liggen nog genoeg ideeën op de plank, zoals het opknappen van de winkel en het openen van een webshop”, vertelt Noor met een grote glimlach.