1 februari 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Dierspecialist Retail failliet, maar winkels gaan door • groothandel Van Ree maakt doorstart

Op 31 januari heeft de rechtbank Zutphen de firma Dierspecialist Retail B.V. failliet verklaard. De rechtbank heeft mr. W.P.Y. Overgoor benoemd tot curator. Vrijwel alle dierenspeciaalzaken die de naam Dierspecialist dragen zijn zelfstandige ondernemers. Deze dierenspeciaalzaken zullen natuurlijk gewoon worden voortgezet. In welke vorm dat zal zijn, zal de toekomst uitwijzen. Op dit ogenblik vind hierover tussen partijen overleg plaats.

Van Ree doorstart - Dierspecialist Retail failliet

Ondertussen heeft groothandel Van Ree – tot voor kort onderdeel van moederbedrijf Target Pet Holding dat op 11 januari failliet ging – een doorstart gemaakt. Het op Euronext genoteerde Pet Service Holding NV gaat de bedrijfsactiviteiten van Van Ree in sterk afgeslankte vorm voortzetten. Pet Service Holding (PSH) maakt de doorstart met met ondersteuning van Aesculaap uit Boxtel, het bedrijf dat PSH eind 2023 heeft overgenomen. Aesculaap is 100% dochter van Asklepios BV dat sinds 1926 door dierenartsen en andere specialisten is opgebouwd. 

Behalve de groothandelsactiviteiten zal ook de cash & carry van Van Ree weer beschikbaar worden gesteld voor winkeliers. Ook wordt er op dit moment de mogelijkheid bestudeerd om de cash & carry beschikbaar te stellen voor consumenten.

Aesculaap gaat in februari 2024 alle retailklanten van Van Ree de mogelijkheid bieden om op het retailportal van Aesculaap het retail productassortiment te kopen. Het assortiment diergeneesmiddelen van Aesculaap omvat vrijwel alle veterinair farmaceutische producten die in Nederland op de markt komen. De producten zijn grotendeels uit voorraad leverbaar.

Over Pet Service Holding NV

PSH is toonaangevend op het gebied van dierverzorging in Nederland. De onderneming streeft ernaar zich te onderscheiden in deze competitieve markt door een scala aan diensten samen te brengen en gebruik te maken van de waardevolle ervaring en expertise in het veld.