10 oktober 2019 | Dossier: Evenementen,

Dit zijn de genomineerden voor de Dutch Pet Awards

De vakjury van de Dutch Pet Awards heeft bekendgemaakt welke bedrijven, instellingen, personen en producten genomineerd zijn voor een Dutch Pet Award en doorgaan naar de eindronde. De uitreiking van de awards vindt op 5 november plaats in de Efteling.

Dutch pet Awards

Vanwege het hoge niveau heeft de jury ervoor gekozen om in de catorie dierenspeciaalzaken een extra nominatie te vergeven. Naast de zes vertrouwde Award-categorieën, zijn er dit jaar ook twee nieuwe toegevoegd: de Webshop Award en Paraveterinair Award. De jury beoordeelde de genomineerden onder meer op maatschappelijk draagvlak en invloed op welzijn van (huis)dieren, klantbeleving, tevredenheid van medewerkers en ondernemers, en relevantie van een product of onderzoek in de praktijk. In willekeurige volgorde zijn genomineerd:

DAP Award: Dierenartsenpraktijk Flevoland, Dierenkliniek Cato, Bie Bijen Dierenartsen
DSZ Award: Welkoop Westerbork, Via Natura, Baas & Beest, Chews & Nibbles
Keten Award: Evidensia, Welkoop, Discus
Webshop Award: Zooplus, Medpets.nl, Catcetera.nl
Talent Award: Clea Otgaar, Lonneke Haselbekke, Mila Bucx/Jasper Buit/Maxime Kremer/Iris Smit
Product Award: Spotted!, Health Indicator, Hutsefluts Amish-bal
Not for Profit Award: Stichting Herpetofauna, Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn, Stichting Amivedi
Paraveterinair Award: Paulien Menssen, Mirthe Meijers, team Diergeneeskundig Centrum Oisterwijk

Net als voorgaande jaren zijn de genomineerde dierenspeciaalzaken en ketens lid van Dibevo.

De jury bestaat uit Gertwim de Haas (directeur Aeres Barneveld), Paul Burger (retaildeskundige), Benita Beekhof (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren), Atjo Westerhuis (EduVet Veterinair Trainingscentrum), Hugo de Groot (Collectief Praktiserende Dierenartsen), Maria Groot (Wageningen University & Research), Peter Haspels (ondernemer), René van den Bos (Digiredo), Ingeborg de Wolf (Wageningen University & Research), Manon de Kort (HAS Hogeschool) en Pascale Fuchs (adviseur Vedias).

Uitreiking

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Dutch Pet Awards op dinsdag 5 november in de Efteling te Kaatsheuvel. Overdag vindt hier de Dutch Pet Conference plaats. Tijdens deze conferentie zullen topsprekers als Hans ten Have (Bol.com), serial entrepreneur Leen Zevenbergen en influencers Eelco Kingma en Koen Dulfer hun inspirerende ervaringen en inzichten delen. Kaarten voor zowel het dag- als avondprogramma zijn beschikbaar via de website dutchpetconference.nl.