3 mei 2021 | Dossier: Advertorial,

Docent Dier worden?

A D V E R T E N T I E
Heb jij passie voor de kwaliteit van leven, gezondheid, voeding en verzorging van recreatie- en gezelschapsdieren? En wil jij jouw kennis en ervaring op dat gebied graag delen met anderen? Denk dan eens aan de mogelijkheid om docent te worden in het groene beroepsonderwijs (vmbo, mbo, evt hbo). Dat kan met de docentopleiding Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren van Aeres Hogeschool Wageningen.

Aeres Hogeschool

Bijdragen aan de sector

Als docent leid je vakmensen op voor de sector en daar is behoefte aan. Je leert niet alleen om jouw kennis en ervaring op een aantrekkelijke manier te delen, je leert ook hoe je toekomstige professionals kunt inspireren om hun kennis, vaardigheden en ontwikkelingen in hun vakgebied zelf te blijven ontwikkelen. Zo draag je bij aan de kwaliteit van de sector.

Je hoeft niet te kiezen

Deze opleiding geeft je volop toekomstmogelijkheden: een baan in het onderwijs is goed te combineren met een baan in het bedrijfsleven (hybride docent), of af het afwisselen (circulaire carrière). Dat maakt je flexibel en het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren is één van de studierichting om je onderwijsbevoegdheid te halen voor het groene onderwijs.

Studeren naast je werk

De opleiding is er zowel in voltijd- als in deeltijdstudie. In de deeltijdopleiding is er 1 dag per week les en oefen je daarnaast, als baan of als stage, in de onderwijspraktijk. Je leert dus middenin de praktijk. We maken altijd maatwerktrajecten op basis van vooropleiding en werkervaring. Ook bij de voltijdopleiding is er elke week de combi van lessen en stage.

Meer info?

Meer informatie over deze opleiding Docent en kennismanager Recreatie- en Gezelschapsdieren kan je vinden op de website van Aeres Hogeschool Wageningen.

•  deeltijdstudie
•  voltijdstudie

Open dag op 28 mei

We organiseren dit studiejaar nog één (online) Open dag, waarin je met ons in gesprek kan. Die vindt plaats op donderdag 28 mei, van 16.00-20.00 uur

Je bent van harte welkom om deel te nemen. De mogelijkheid om je hiervoor aan te melden, vind je op onze website.