5 mei 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Compleet nieuwe Pets Place-winkel op historisch KVL-terrein

Pets Place heeft een nieuwe winkel van 1450 m2 op het KVL-terrein in Oisterwijk geopend. De winkel heeft een uitgebreider assortiment natuurlijke voeding, een groter knaagdierenhuis en een aparte trimsalon voor honden.

Pets Place Oisterwijk

“De oude winkel wordt binnenkort gesloopt”, vertelt Peter Schellekens, clusterleider van de vestigingen in Boxtel, Helvoirt en Oisterwijk. “Reden van de vernieuwde winkel is de herontwikkeling van het hele terrein waar voorheen de Oisterwijkse KVL leerfabriek stond. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de dierenspeciaalzaak heeft een ware metamorfose ondergaan.” Na de sloop van het oude pand komen er op de naastgelegen parkeerplaats 200 extra parkeerplaatsen vrij voor bezoekers uit de regio.

Pets Place nieuwe stijl

De nieuwe winkel in Oisterwijk is onderdeel van de landelijke uitrol van Pets Place nieuwe stijl, waarin naast benodigdheden voor dieren ook aanvullende diensten worden aangeboden en mensen terecht kunnen voor advies bij deskundig personeel.

Mensen konden al langer terecht bij de hondenwassalon Dogwash, maar kunnen voortaan ook terecht in de nieuwe trimsalon. Ook is bij de ingang nu een weegschaal te vinden waar baasjes kunnen kijken wat het bmi is van hun hond en welk advies daarbij past.

Kritisch op dierenvoeding

Tevens nieuw in Oisterwijk zijn de grotere aquariumwand met waterplanten en het ruimere knaagdierhuis waar veel rekening wordt gehouden met de natuurlijke behoeftes van de dieren. Ook is het assortiment natuurlijke dierenvoeding flink uitgebreid. “We merken dat mensen niet alleen kritischer worden op wat ze zelf binnenkrijgen, maar ook op het voer voor hun huisdier”, legt Schellekens uit. “Wij bieden daarom voortaan meer keuze in natuurlijke honden- en kattenvoeding en biologische producten.”

De opening van de nieuwe winkel wordt op een later moment uitgebreider gevierd wanneer de coronamaatregelen het toelaten.