15 april 2011 | Dossier:

Duurzaam ondernemen levert flinke besparingen op

Kostenbesparing

De meeste ondernemers hebben ooit wel eens iets gehoord of gelezen over duurzaam ondernemen. Toch zijn er verhoudingsgewijs maar een handvol bedrijven die er daadwerkelijk iets mee doen. En dat is ontzettend jammer, want duurzaam ondernemen is veel meer dan het streven naar een betere planeet. Sterker nog: het kan u honderden of zelfs duizenden euro’s aan kostenbesparingen opleveren.

Heeft u bijvoorbeeld al bewegingssensoren die ervoor zorgen dat het licht automatisch aan en uitgaat in het magazijn en het toilet? En wist u dat oude TL-buizen eenvoudig zijn te vervangen door energiezuinige T5-lampen en een TL Bespaar Adapter? Bij een brandtijd van 10 uur per dag, heeft u de lampen al binnen 2 jaar terugverdiend.

Slimme besparingstips

Brochure met besparingstips voor verlichtingBij duurzaam ondernemen snijdt het mes vrijwel altijd aan twee kanten. Het loont dus beslist om u erin te verdiepen. Bijvoorbeeld in de verlichting van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u geen onnodige kosten maakt en lees de brochure met besparingstips van Energiecentrum MKB of doe de Verlichtingsscan. Kijk ook eens op de pagina’s over maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

Goede initiatieven?

Bent u al goed op weg met duurzaam ondernemen? Laat het ons weten!