1 september 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Duurzame Dinsdag, de 1e dinsdag van september

Wie denkt dat de jaarlijkse troonrede, voorgedragen op de derde dinsdag van september, de enige troonrede is van september heeft het mis. De eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag en staat geheel in het teken van duurzaamheid, mét een duurzame troonrede.

zonnepanelen

Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven. 

Klein beginnen 

Duurzaam ondernemen lijkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het zit hem al in de kleine dingen: scheiden van oud papier, gebruik van gerecyclede verpakkingen, plaatsen van zonnepanelen, gebruik duurzame grondstoffen, inzet voor goede doelen, scholing voor je medewerkers.

Kijk verder dan je bedrijf 

Uiteindelijk draait het bij duurzaam ondernemen allemaal om de bewustwording van je acties. Je kunt dit natuurlijk ook verder inzetten en niet alleen beperken tot je eigen bedrijf. Bij de inkoop van je producten kun je bijvoorbeeld kiezen voor producten die op een duurzame manier gemaakt zijn, voor 'eerlijke' grondstoffen of dat de verpakking uit biologisch afbreekbare producten bestaat. 

Maak jij bewuste keuzes voor je bedrijf die gunstig zijn op onze aarde, de mensen om je heen of de groei van je bedrijf? Deel je ervaringen dan met ons zodat dit als inspiratie kan dienen voor anderen.