02 oktober 2017 | Dossier: Bedrijfsvoering, Personeel

Een stoel achter de kassa? Dat werkt toch niet!

“We kregen het advies om een stoel achter de kassa te plaatsen”, vertelt Chris Jongeneelen. “Maar wat kan ik daarmee? Dat werkt toch niet. Zo’n stoel staat alleen maar in de weg.”

Het team van Bubbels

Samen met zijn vrouw Dimphy is Jongeneelen eigenaar van het bedrijf Bubbels in Hoogerheide. De winkel richt zich helemaal op aquaria en vijvers. “We worden in deze omgeving gezien als een specialist”, vertelt Chris. “Onze vaste klanten komen uit de regio Antwerpen, West-Brabant en Zeeland. En de echte aquariumliefhebbers hebben er zelfs nog een verdere reis naar onze winkel voor over.”

Elkaar begrijpen

Via Dibevo kwam Chris in gesprek met de adviseurs van het Dibevo ZorgPortaal. “Tijdens het eerste gesprek had ik meteen het gevoel dat zij veel beter begrijpen wat er speelt in onze branche”, vertelt de ondernemer. “Eerder kreeg ik bijvoorbeeld het advies om een stoel achter de kassa te plaatsen. Dat werkt niet, want er is nooit iemand die vast achter de kassa zit. Iedereen loopt met klanten mee door de winkel om hen een goed en persoonlijk advies te geven. Zo’n stoel staat alleen maar in de weg. Zoiets zal mijn contactpersoon van het Dibevo ZorgPortaal niet adviseren. Hij denkt juist met me mee.”

Het Dibevo ZorgPortaal is iets duurder dan de vorige maatschappij. Chris: “Maar Dibevo ZorgPortaal heeft een vaste premie, terwijl de vorige maatschappij naast de basispremie ook een rekening stuurde voor iedere handeling die ze voor ons uitvoerde. Dat is best een groot risico. Als er iets gebeurt, ben je meteen veel geld kwijt. Ik betaal liever iets meer, zodat alle kosten gedekt zijn.”

Gebroken arm

Bubbels heeft in de afgelopen 17 jaar vrijwel nooit een ziekmelding gehad. Net na de overstap naar het ZorgPortaal, brak een medewerker haar arm. “Ze kreeg meteen een telefoontje van het Dibevo ZorgPortaal”, vertelt Chris. “Zij begrepen direct dat iemand met een gebroken arm niets meer kan doen in onze winkel. Onze medewerkers zitten namelijk veel met hun handen in het water en daar kan het gips niet tegen. Dat hebben ze goed ingeschat.” Inmiddels heeft de medewerker alweer een terugkomdag gehad en is ze parttime aan het werk.

Meedenken

Voor Chris is het bovendien prettig dat het Dibevo ZorgPortaal hem veel zorgen uit handen neemt. “Als ondernemer heb ik veel aan mijn hoofd en ik kan niet alle wetswijzigingen bijhouden. Toch is het bij ziekteverzuim wel belangrijk om de juiste stappen te zetten. Ik merk aan alles dat het Dibevo ZorgPortaal een specialist is die op een goede manier met mij meedenkt. Daar hoef ik me geen zorgen meer over te maken.

Dibevo Zorgportaal op de Dibevo-Vakbeurs

Wil je weten of het Dibevo ZorgPortaal ook iets voor jou is? Kom dan naar onze stand op de Dibevo-Vakbeurs. Je kunt ook kijken op www.dibevozorgportaal.nl of bellen naar Dibevo Risk op tel. 030 - 2848619.