4 september 2017 | Dossier: Ledennieuws,

Eerste Amsterdam Dog Dance Battle op de Dam in Amsterdam

Op vrijdag 1 september vond de eerste Amsterdam Dog Dance Battle plaats op de Dam in Amsterdam. De onaangekondigde, 5 minuten durende ‘guerrilla-actie’ werd georganiseerd door de Nederlandse Dance Dog Bond (NDDB) en Vitakraft. Beide organisaties hopen hiermee de Dog Dance-sport meer bekendheid te geven.

Dog Dance Battle op de Dam in Amsterdam

In sneltreinvaart werd op de Dam een arena gemaakt van spandoeken, waarna de Battle gelijk kon beginnen. In totaal kwamen 5 Dog Dance-handlers (bazen van de hond) om de beurt in de arena en gaven met hun hond een voorstelling op de opzwepende muziek Tsunami (DVBBS & Borgeous). Na 5 minuten was de Battle afgelopen en werd onder luid applaus van het publiek de winnaar bekendgemaakt.

 

Wat is de Nederlandse Dog Dance Bond?

De Nederlandse Dog Dance Bond is opgericht als een neutrale, overkoepelende vereniging die de belangen en ontwikkelingen behartigt van de Dog Dance-sport in Nederland in al haar facetten. Het hoofddoel van de NDDB is het stimuleren van de groei en de ontwikkeling van de Dog Dance-sport in Nederland, om het voor iedereen mogelijk te maken van deze sport te genieten. De NDDB staat open voor communicatie en onderhandelingen met andere organisaties, die gebruik willen maken van de voordelen van de NDDB in de toekomst.